Zadovoljna.si
Le 13 odstotkov žensk je zadovoljnih s podobo v ogledalu.

Novice

Ženske vidijo v ogledalu izkrivljeno podobo

Z.B.
2011-01-12 15:57
0

Med ženskami, ki imajo povsem normalno težo, je samo 13 odstotkov zadovoljnih s tistim, kar vidijo v ogledalu. Le 6 odstotkov pa jih meni, da so videti vitke. Britanska raziskava je še pokazala, da moški takih težav nimajo.

Ne glede na to, da imajo povsem normalno težo, okrog 17 odstotkov žensk meni, da so predebele, prav toliko pa jih zaradi tega pade v depresijo. Partnerju, prijateljem in družini se zdi ženska, ki nosi kavbojke velikosti 40 (evropska) povsem srečna, zadovoljna in lepa. Ko pa se ista ženska pogleda v ogledalo, zagleda povsem drugo osebo oziroma izkrivljeno podobo same sebe. Predvsem pa ni zadovoljna sama s seboj.

Samozaupanje in kilogrami

V raziskavi, ki jo je izvedla največja britanska organizacija za hujšanje Slimming World, je sodelovalo 2.200 ljudi. Predstavnica organizacije Caryl Richards je za Telegraph izjavila, da sta po statističnih podatkih sodeč, samozaupanje in teža pri ženskah tesno povezana. Prostovoljke, ki so sodelovale v raziskavi, so stopile pred ogledalo, nato pa so morale izbrati enega od 12 pridevnikov, ki so bili na voljo in so najbolje opisali njihovo počutje in videz.

Moški nimajo takih težav

Med ženskami z normalno težo in videzom je zgolj 13 odstotkov izjavilo, da se počutijo srečne, potem ko so se pogledale v ogledalo. Le 6 odstotkov pa jih je menilo, da so videti vitke. V raziskavi so sodelovali tudi moški in večina je menila, da niso predebeli, tudi v primeru, ko so imeli precej odvečnih kilogramov. Komaj 6 odstotkov moških z normalno težo je menilo, da so predebeli. Moški za svoje velike trebuhe najpogosteje krivijo alkohol, ženske pa vidijo krivca v čokoladi.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152