Zadovoljna.si
Robyn

Novice

RESNIČNA ZGODBA: Napihnila se je kot balon

Z.K.
17. 02. 2011 16.25
8

Robyn Clachers se je kljub intenzivni vadbi in dieti redila. Njeno telo se je počasi napihovalo, dokler ni Robyn postala skoraj neprepoznavna. Odšla je k zdravniku, kjer so ji postavili diagnozo in ji povedali, da ni zdravila za njeno težavo. Kljub temu je Robyn morala ostati močna zaradi svojih treh otrok. Avstralka je svojo zgodbo zaupala medijem.

 

Robyn se je zaradi bolezni napihnila kot balon.
Robyn se je zaradi bolezni napihnila kot balon.FOTO:
Zbolela za otroško boleznijo

Robyn Clachers so se spremembe njenega telesa zdele nenavadne,  vendar je težavo pripisovala dejstvu, da je imela v kratkem obdobju tri otroke, njen organizem pa se je po njenem mnenju le privajal na spremembe. Njeno telo se je čudno napihnilo in kmalu je spremembe opazila tudi njena sestra Sharon, ki jo je napotila k zdravniku, saj je bila prepričana, da je nekaj hudo narobe. Diagnoza je potrdila njene sume, Robyn so diagnosticirali nefrotski sindrom. Gre za okvaro v ledvicah, zaradi katere se je v njenem telesu nabirala voda, še posebej na predelu trebuha in nog. Zdravniki so jo skupaj z zalogo tablet napotili domov in ji zagotovili, da bo vse v redu, čeprav zdravilo za to bolezen ne obstaja. Strokovnjaki so se čudili, da je Robyn pri 27 letih zbolela za otroško boleznijo, toda kljub temu niso temu posvečali posebne pozornosti. 

Tako je Robyn izgledala pred boleznijo.
Tako je Robyn izgledala pred boleznijo. FOTO:

Pomagalo ni nič

Robyn se je proti koncu leta 2009 ločila od moža, s katerim sta bila skupaj devet let. Bil je njena prva ljubezen, skupaj pa sta imela tri otroke. Vseeno sta ugotovila, da se zveza ne bo obnesla, kar je Robyn močno potrlo. Otroci so ji dali moč, da je šla naprej, a ob tem je velikokrat pozabljala nase, tudi na to, da mora redno jemati zdravila za odvajanje odvečne vode. Brez tablet se je njen trebuh še bolj napihnil in v kratkem času postal velik kot balon. "Z grozo sem se pogledala v ogledalo, videti sem bila kot v devetem mesecu nosečnosti,“ se je zgroženo spominjala Robyn. Zopet je začela jemati tablete, vendar brez učinka. V bolnišnici so ji iz napihnjenega trebuha izčrpali kar 9 litrov vode, preizkušali so tudi različne metode zdravljena, od tablet do injekcij, toda nič ni učinkovalo.

Bistvo je očem skrito!

"Obleke se mi nikakor niso več prilegale, zdravniki pa za moje stanje niso imeli pojasnila. Poimenovali so me kar 'težavna pacientka', saj sem veljala za težji medicinski primer. Čeprav me je vse skupaj močno potrlo, sem morala ostati močna zaradi otrok. V šali sem jim dejala, da se je mama zopet zredila. Prijatelji so na cesti hodili kar mimo mene, saj me niso prepoznali. Veljala sem za žurerko, zdaj pa sem komaj zapustila dom. V službi so mi stranke neprestano zastavljale vprašanja, kdaj imam rok, saj je bil moj trebuh tako napihnjen,“ je priznala Robyn. Trenutno na njej preizkušajo različne metode zdravljenja v upanju, da bi kaj pomagalo. Robyn pravi, da se je skozi bolezen naučila to, da videz ni vse. "Mogoče izgledam drugače od drugih, toda v notranjosti sem povsem enaka kot nekoč,“  je še dodala Robyn.

Danes ima na življenje povsem drugačen pogled.
Danes ima na življenje povsem drugačen pogled.FOTO:
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478