Zadovoljna.si
Anna-Maria Zimmerman

Novice

Zvezdnica hoče milijon evrov odškodnine, ker je strmoglavila s helikopterjem

M.V.
26. 01. 2011 15.35
0

22-letna pevka Anna-Maria Zimmerman, ki jo je Nemčija spoznala kot eno od talentov resničnostnega šova 'Nemčija išče super zvezdo', je oktobra lani skoraj umrla, ko je strmoglavil helikopter, ki jo je peljal na nastop. Zdaj Anna-Maria zaradi bolečega okrevanja toži pilota za milijon evrov.

Anna-Maria je ravno dobro začela svoj preboj na nemško glasbeno sceno, ko je na poti na nastop doživela nesrečo. Helikopter, ki jo je peljal do bližnje diskoteke, kjer so jo čakali številni oboževalci, je na poti zaradi napake pilota strmoglavil. Pevka se je v nesreči hudo poškodovala in se več dni borila za življenje. Ko se ji je stanje stabiliziralo, so bili vsi veseli, da je preživela, nato pa se je začelo mučno in boleče okrevanje komaj 22-letne pevke, ki so ji po nesreči odstranili del pljuč. Prestala je tudi številne operacije leve roke, zaradi težav s pljuči pa ji zdravniki še zdaj ne vedno povedati, ali bo kdaj spet lahko pela kot prej.

Kriv je bil pilot

Policija, ki je primer preiskovala lani decembra, je ugotovila, da je helikopter, potem ko je pilot videl, da pred diskoteko ni primernega prostora, kjer bi lahko pristal, med spuščanjem strmoglavil. 50-letni pilot je napačno precenil razdaljo in se preveč približal objektom na tleh, kar je onemogočilo propelerju, da bi normalno deloval. Poleg Anne-Marie in pilota sta bila na krovu tudi oba menedžerja mlade pevke, ki sta se v nesreči prav tako težje poškodovala.

Prihranke je požrlo zahtevno zdravljenje

Po ugotovitvi, da je bila nesreča predvsem krivda pilota, se je zvezdnica odločila, da ji pripada odškodnina, s katero bo lahko plačala za svoje zahtevno zdravljenje. "Zaenkrat nisem dobila nobenega denarja, s katerim bi si lahko pomagala pri plačevanju terapij, brez katerih ne morem. Moji prihranki so že skopneli in ne vem, kaj naj storim,“ je potožila 22-letnica, njen odvetnik pa je potrdil, da tudi zavarovalnica zaenkrat ni nakazala niti evra. Zato se je Anna-Maria odločila, da toži pilota za milijon evrov, čeprav se zaveda, da ji noben denar ne bo povrnil zdravja. Po enajstih tednih okrevanja v bolnišnici se zdaj zdravi doma in upa, da se bo lahko nekoč zopet vrnila na oder, pred svoje oboževalce.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478