Zadovoljna.si
Modna revija Lisca - družabna - 33

Novice

Predstavljamo vam 'sinčka' Iris Mulej

M.V.
18. 08. 2011 13.10
37

Iris Mulej sicer še nima otrok, zato pa je zelo navezana na svojo čivavo, ki sliši na ime Tiger Winston, na kratko Ty. S fantom Črtom malega kosmatinca dojemata kot člana družine, zato sta se odločila, da mu odpreta profil na Facebooku. In kot mamo in očeta navedla svoji imeni, kar je po mnenju nekaterih neprimerno. Iris pa ni edina, ki se je odločila za ta korak, trendi namreč kažejo, da ima danes svoj profil na socialnem omrežju že vsak deseti hišni ljubljenček!

Iris in Črt s svojim 'sinčkom'.
Iris in Črt s svojim 'sinčkom'.FOTO: Facebook
Ty je skupaj z Iris pred štirimi leti pripotoval iz Miamija.
Ty je skupaj z Iris pred štirimi leti pripotoval iz Miamija. FOTO: Facebook

Čeprav je Tiger Winston, ljubkovalno Ty, čivava, ima tako kot vsi 'človeški' uporabniki svoj profil na Facebooku, kjer je jasno napisano, da je njegova mama manekenka Iris Mulej, očka pa fotograf Črt Slavec. "S Črtom imava Tyja za člana družine. Ima izjemno osebnost, karakter. Živi z nama in ni le ljubljenček. Imava ogromno njegovih fotografij in videoposnetkov in tako sva dobila idejo, da mu odpreva profil. Bila sem presenečena, da je po dveh tednih prejel ogromno povabil za prijateljstva od ljudi, ki imajo tako kot jaz radi pse,“ nam je povedala Iris, ki Tyjev profil na Facebooku dojema predvsem kot način za združevanje ljudi, ki imajo radi živali. Število njegovih prijateljev narašča iz meseca v mesec, Tiger pa z njimi deli svoje fotografije, razmišljanja in celo simpatije. Med njegovimi prijatelji so tudi znane slovenske osebnosti, kot so Nataša Dobelšek, Mirela Korać, Neža Marolt in Frenk Nova, ki ima tudi sam belo čivavo po imenu Coco.

Ne sme lulati po 'feltnah'

Iris nam je zaupala, da je Tiger na svet prijokal 19. marca pred štirimi leti v Miamiju na Floridi, letnica njegovega rojstva pa je na profilu, kot se za zvezdnike spodobi, skrita. Njegovo trenutno ljubezensko stanje je zapleteno, sicer pa mali Tiger s svojimi prijatelji redno deli tudi povsem običajne, vsakodnevne stvari. "Na počitnicah je bilo zelo lepo ... mami in oči sta se vsak dan trudila, da bi vzljubil plavanje, vendar jima ni ratalo. Sem pa spoznal veliko novih kužijev in polulal vsak vogal, grm in kandelaber, avtomobile pa le tiste, ki imajo okoli 200 in več konjev ... čeprav mi ne pustita lulati po feltnah ... how, how,“ je zapisal pred časom, ko se je z Iris in Črtom vrnil z morja.

Tiger je pravi uživač, ki se rad prenaša v torbicah.
Tiger je pravi uživač, ki se rad prenaša v torbicah.FOTO: Facebook
Mark Zuckerberg s svojim pasjim Facebook zvezdnikom Beastom.
Mark Zuckerberg s svojim pasjim Facebook zvezdnikom Beastom. FOTO: Facebook

Vedno več ljubljenčkov na Facebooku

Po zadnjih raziskavah ima menda že vsak deseti hišni ljubljenček svoj profil na Facebooku, trend pa je začel kar sam ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg, ki je profil odprl svojemu psu Beastu. Slednji ima danes kar 146 tisoč prijateljev, sledi mu pes Boo, ki je preko Facebooka tako zaslovel, da bo o njem kmalu izšla tudi knjiga, tretja na lestvici najbolj priljubljenih domačih živali na Facebooku pa je maček Maru, ki je z 200 objavljenimi videi osvojil kar 140 tisoč privržencev. Stephen Davies, strokovnjak za socialna omrežja, trdi, da naraščajoči trend profilov hišnih ljubljencev ni nič nepričakovanega. "Facebook je v zadnjih letih postal velik del naših življenj in povsem normalno je, da želimo vanj vključiti tudi svoje domače živali,“ je prepričan Davies. Naraščajoče število psov, mačk, kač in drugih malih živali so izkoristili tudi poslovneži, ki so na Facebooku začeli ustanavljati posebne skupine za pasje in mačje zmenkarije, med njimi je tudi Neil Brettell, direktor podjetja PetPlan. Prepričan je, da so živali na socialnih omrežjih priljubljene mnogo bolj kot večina zvezdnikov.

Prva Tyjeva ljubezen je bila čivava Tinky.
Prva Tyjeva ljubezen je bila čivava Tinky.FOTO: Facebook

 

KOMENTARJI (37)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413