Zadovoljna.si
Kajenje

Novice

RESNIČNA ZGODBA: Prižgala cigareto in skoraj umrla

Z.B.
16. 02. 2011 17.05
3

Avstralka Leonie Whittaker se je s svojim avtomobilom vračala iz službe in po naporem dnevu med vožnjo poskušala prižgati cigareto. Z eno roko je držala volan, z drugo pa vzela cigareto in vžigalnik. V hipu se je znašla v plamenih, kot bi bila v peklu.

Kajenje
Kajenje FOTO: iStockphoto
Vžigalnik je naredil le majhno iskrico in sem poskusila še enkrat. Zaslišala sem 'klik', zatem pa 'bum'. Občutila sem vročino po vratu in obrazu. Vžigalnik mi je eksplodiral v roki. V hipu so se vneli avtomobilski sedeži in streha. Sedela sem v peklu, ogenj pa se je bliskovito širil na moje prsi,” je za avstralski časopis That's Life svojo grozljivo izkušnjo, ki se je pripetila avgusta lani, opisala 43-letna Leonie Whittaker. Dodala je, da je ogenj, ki je zajel njeno telo, skušala pogasiti z rokami, vendar brezuspešno. Prepričana je bila, da bo umrla. Kar naenkrat je na vetrobranskem steklu opazila kapljice dežja.

Namesto v bolnišnico, odšla domov

Ustavila sem avto, odprla vrata in padla na tla. Dež je pogasil ogenj na meni, notranjost avtomobila je še gorela,” se spominja Avstralka. Ni se zavedala, da bi vozilo lahko eksplodiralo in je iz prtljažnika vzela krpo ter začela gasiti. Začudena je bila, saj se ji opekline na rokah niso zdele tako grozljive in tudi avto ni bil preveč poškodovan. Ker ni bilo v bližini nikogar, da bi ji pomagal, je spet sedla za volan in se odpeljala v bolnišnico. Tam je naletela na precejšnjo gnečo, zato je odšla domov, misleč, da poškodbe niso hude in morda potrebuje zgolj nekaj spanca.

Bila v komi

Šele kasneje je začutila, da ji koža žari in jo zateguje. Na srečo je zvečer k njej prišla prijateljica in jo zgrožena takoj odpeljala v bolnišnico. Zdravniki so bili šokirani, saj je imela Leonie opekline tretje stopnje, bolečina pa je postala tako huda, da je ni mogla več prenašati. Obraz ji je otekel, veke so bile zabuhle in zaprte. Zaradi prehude poškodbe živcev, je bila bolečina vse bolj neznosna, Leonie je padla celo v komo, v kateri je bila tri dni. Avstralka je morala ostati v bolnišnici mesec dni, a po dobrega pol leta zdravljenje še ni končano. Najbolj so poškodovane njene roke in bo morala dve leti nositi posebne rokavice.


 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471