Zadovoljna.si
Prstan za nezveste

Novice

Prstan za nezveste

Z.C.
29. 06. 2012 12.29
0

Kaj ženska najprej pogleda pri moškem? Ankete kažejo, da vsaka, poročena ali samska, svoj pogled najprej usmeri v njegove roke. Skrbno pogledajo, ali so negovane, dolžino prstov in ne nazadnje preverijo, ali je prstanec na levi rok 'prost'. Podobno počnejo tudi moški, resda manj pogosto kot ženske. Doslej so predvsem moški svoj poročni prstan preprosto sneli s prsta in prikrili, da so vezani. Prav zaradi tega je neko ameriško podjetje našlo rešitev, ponuja namreč poročne prstane, ki naj bi preprečili nezvestobo. Prstan namreč na prstancu pusti napis I’m married (Poročen sem).

Prstan za nezveste
Prstan za nezvesteFOTO:
Poglejte njegove roke in izvedeli boste, ali vam je zamolčal kakšen pomembne podatek. Cena za zvestobo je 550 dolarjev (442 evrov), toliko namreč stane poročni prstan, ki ga je podjetje TheCheeky poimenovalo 'Anti-cheating'. Prstan je izdelan iz titana, namenjen pa je moškim in tudi ženskam, ki razmišljajo o tem, da bi si privoščili izvenzakonsko zvezo ter seveda svojemu ljubimcu ali ljubimki prikrili, da so vezani. Njegova posebnost pa je v tem, da ko prstan snameš, na koži ostane odtis Poročen sem! Magični stavek oziroma koristna informacija je namreč vtisnjena na notranji strani prstana in pusti sled na prstu. Predstavniki podjetja, ki je izdelek vključilo v svojo ponudbo, so pojasnili, da so jih navdihnili slavni nezvesti možje, kot so Arnold Schwarzenegger, Tiger Woods, Dominique Strauss-Kahn, John Edwards.

Prstan za nezveste
Prstan za nezveste FOTO:
Ožigosani, a le za kratek čas

Žig seveda ni trajen, saj ne gre za žigosanje z ognjem, kot bi si kateri od zakoncev morda lahko želel. Poročni prstan je potrebno nositi kar nekaj časa, da napis postane viden. Zanimivi so tudi odzivi ljudi na forumih. Na blogu BoingBoing nekdo sprašuje: »Gre morda za šalo? Če potrebujete prstan ali žig, da pokažete, da ste poročeni, potem v resnici niste.« Komentarji so v večini primerov negativni: »Le kdo bi ga moral kupiti? Mož, žena? To je najmanj romantična poteza na svetu!« Skeptiki trdijo: »Če nekdo namerava prevarati partnerja, bo vedno našel način, kako to narediti.« Zanimivi so tudi nasveti komentatorjev, še posebej ta: »Če si prisiljen uporabiti tak prstan, potem partnerju dovoli, da te prevara. Ti pa si natakni prstan Prosta sem!«

Varanje z dušo in telesom

O nezvestobi je bilo že veliko napisanega in povedanega. Opravljene so bile tudi številne ankete, med katerimi je tudi neka britanska, ki kaže, da je 12 odstotkov vprašanih žensk priznalo, da so svojega partnerja prevarale tako na čustveni kot na telesni ravni, medtem ko je pri 8 odstotkih šlo zgolj za seks. Predstavnice nežnega spola podležejo, kadar so deležne pozornosti, ki je doma ne dobijo, in neizmerno uživajo v zapeljevanju. Najraje pa se v vroče avanture spustijo z moškimi prijatelji ali sodelavci. V britanski raziskavi je zanimiv tudi podatek, da 16 odstotkov vprašanih žensk v dobi od 50 do 59 let nezvestobo in prevaro ne obravnava kot vzrok za ločitev. Dokaj tolerantni pa so do nezvestobe tudi starejši moški, saj jih je kar 76 odstotkov oprostilo svojim ženam in jih sprejelo nazaj v zakonsko skupnost.

Nezvestoba
NezvestobaFOTO: iStockphoto
Kdo, s kom, kdaj?

Dolgo je veljalo, da moški varajo pogosteje od žensk in čeprav je bilo morda to nekoč res, v zadnjem času ženske ne zaostajajo veliko za moškimi. V varanje se spuščajo iz podobnih razlogov – želijo doživeti nekaj novega, vznemirljivega. A ženske ponavadi dodajo še en razlog: če jih partner ne ceni dovolj, bodo ljubezen poiskale v objemu drugega. Zanimivo je, da se številni skoki čez plot zgodijo na delovnem mestu, saj ljudje preživljamo vse več časa v službi. Namesto delovnika od sedmih do treh, sedaj začnemo nekoliko pozneje, nemalokrat pa v pisarni ostajamo vse do šeste ure zvečer. Še posebej poklici, ki zahtevajo skupinsko, projektno delo, nudijo več priložnosti za tesnejši stik s sodelavci in zato več možnosti za začetek simpatije. Vendar pa romanca na delovnem mestu lahko precej zakomplicira življenje, še posebej, če se sodelavca tudi zaljubita. Takšna čustva lahko uničijo kariero in družinsko življenje, obstaja pa tudi možnost, da ju zalotijo in celo odpustijo.

Je kiber seks tudi varanje?

Nove tehnologije so prinesle v naše življenje tudi novo obliko zadovoljevanja seksualnih potreb z nekom, ki ni partner. Univerzalnega odgovora na vprašanje, ali je kiber seks tudi varanje, seveda ni. To je konec koncev moralno vprašanje in ravno zaradi tega povezano z marsičem, kot so posameznikove vrednote, predstave o monogamnosti, pogled na razmerja in varanje in še bi lahko naštevali. Morda je lahko okvirno vodilo, ali počnete kaj prepovedanega, to, kakšni občutki se vam porajajo ob misli, da tudi vaš partner ali partnerica podobno kot vi dosega orgazme s popolnimi neznanci med kiber seksom za vašim hrbtom.

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413