Zadovoljna.si
Medicinska sestra Freya najame štiri fante, da bi z njimi preživela noč.

Novice

Resničnostni šov, ki brez cenzure pokaže vse

Z.B.
11. 04. 2011 15.40
4

Nick, Vin, Brace, Steven in Jimmy so postavni mladeniči, skupno pa jim je predvsem to, da se preživljajo s prodajanjem svojega telesa. Pa tudi to, da so udeleženci ameriškega resničnostnega šova z naslovom Žigoli (Gigolos), ki brez cenzure pokaže prav vse. Mediji so šov že označili kot škandalozen, saj naj bi bila vsebina preveč eksplicitna, skoraj enoglasno pa tudi ugotavljajo, da je zaradi prikazane vsebine izjemno vulgaren.

Junaki resničnostnega šova, ki razburja Američane.
Junaki resničnostnega šova, ki razburja Američane.FOTO: Twitter
Resničnostni šov Žigoli (Gigolos), ki ga predvajajo na televiziji Showtime v ZDA, prikazuje življenje petih mladeničev, ki se prodajajo v Las Vegasu. Nicka, Jimmyja, Bracea, Stevena in Vina kamere spremljajo ves čas, tudi ko so s strankami. "Fantje so zelo zavzeti pri svojem delu v Las Vegasu," razkriva napovednik oddaje in dodaja: "Kljub temu delo žigola ni vselej lahko!"

Kdo so udeleženci šova

Nick je odraščal v Wisconsinu, rad ima naravo in šport. Po srednji šoli se je priključil letalski enoti ameriške vojske, kjer se je izšolal in diplomiral. A naposled se je odločil za drugačno pot in začel delati kot model. Pravi, da je delo žigola najbolj zabavno delo, kar jih je kdaj preizkusil. Nutricionist in maser Jimmy je med peterico udeležencev resničnostnega šova najbolj družaben. Je smučarski učitelj, alpinist in plesalec. Zelo pazi na svoje telo in vitko linijo, zelo pa ga zanima tudi glasba in dobrodelno delo. Svetli lasje in zelo zagorela polt, to je Brace, mladenič, ki ne more mimo neopažen. Rojen v Michiganu, je velik ljubitelj nogometa in košarke in vsega, kar diši po orientu. Med njegove strasti sodijo eksotični avtomobili in lepe ženske. Steven prihaja iz Teksasa, je ločen in očka 5-letnega sina. Z delom žigola se preživlja že vrsto let. Vin je edini intelektualec v skupini. Je diplomiran filozof, ljubi klasično glasbo, zgodovino in umetnost, pa tudi šport, predvsem odbojko na mivki.

Medicinska sestra Freya najame štiri fante, da bi z njimi preživela noč.
Medicinska sestra Freya najame štiri fante, da bi z njimi preživela noč.FOTO: YouTube

Tarča hudih kritik

Oddaja je v ZDA deležna hudih kritik. New York Times jo je označil kot povsem negledljivo. "Čeprav ne sodi med najbolj vulgarne šove ameriške televizije, pa Žigoli na zelo surov način pokažejo, kaj vse so ljudje pripravljeni narediti, da bi le prišli na televizijo," ugotavlja ameriški dnevnik. Oddaja se je znašla v središču kritik tudi zato, ker naj bi bili prizori s strankami igrani. Ženske, ki so prikazane v šovu kot stranke, ki kupujejo ljubezen, naj bi bile v resnici plačane, da odigrajo sceno. Polemika, ki jo je sprožil časopis Salon, zadeva tudi plačilo za seksualne storitve. Kot trdi Garren James, agent treh od petih sodelujočih, stranke zmenkov s fanti ne plačajo, temveč dobijo plačilo za sodelovanje v šovu. To dejstvo pa po mnenju medijev, udeležence resničnostnega šova zelo približa pornografskim igralcem.

Kaj je tako pregrešnega v Žigolih?

V eni od oddaj Jimmy prejme plačilo za seks z neko žensko srednjih let, ki praznuje svoj rojstni dan, njen mož pa jo gleda med seksom z žigolom. V neki drugi sceni Samantha, mlada fotografinja, plača enega od fantov, da bi lahko doživela, kako se počuti ženska, ki ima popoln nadzor nad moškim in mu odreka vse, kar bi ga lahko osrečilo. V prvi oddaji, ki je podrla vse rekorde gledanosti, se pojavi tudi medicinska sestra Freya, ki najame štiri fante, da bi z njimi preživela noč. Eden od njih ponudbo sicer zavrne. Kljub temu da resničnostni šov razburja ameriško javnost, ki meni, da pokaže preveč, oddaja beleži rekordno gledanost. Nekoč smo zgodbe o prodajalcih ljubezni gledali le v filmih. Se še spomnite Ameriškega žigola, ki ga je igral Richard Gere?

Eden najbolj slavnih filmskih žigolov je bil Richard Gere. Film je nastal leta 1980.
Eden najbolj slavnih filmskih žigolov je bil Richard Gere. Film je nastal leta 1980.FOTO:

 


 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478