Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Richardova mama ima brado

Z.M.
24. 11. 2010 12.00
1

Ko je 33-letni Richard Lorenc iskal svojo biološko mamo, ni pričakoval, da ga bo pot pripeljala do hemafrodita Vivian, ki ima z nameček še brado in je nekoč nastopala v cirkusu. A mama je ena sama in tudi Richard je po začetnem šoku sprejel dejstvo, da je njegova mama videti kot moški.

Richard se je za to, da poišče svojo biološko mamo, odločil potem, ko je dolgo trpel za težavami s hrbtnico, družinsko drevo z zdravstveno zgodovino prednikov, pa bi mu lahko pomagalo pri uspešnem zdravljenju. Šest tednov po tem, ko je na upravi v Kansasu zaprosil za podatke, so mu sporočili, da je njegova mama stara 62 let, ime ji je Vivan Wheeler, ima brado, je hemafrodit in je nekoč nastopala v cirkusu. Povedali so mu tudi, da je njegova mama, tako kot tudi njegova babica, bolehala za boleznijo prekomerne poraščenosti, oz. sindromom volkodlaka, kar pomeni, da sta bili obe že kot otroka poraščeni tudi po obrazu. Richarda je zgodba o Vivian navdihnila in odločil se je, da jo poišče. "Takoj ko sem na spletu našel njeno sliko, sem vedel, da je ona moja mama. Zelo sva si podobna,“ pravi Richard.

Do mame preko velikana, ki požira meče

Ker ni vedel, kako naj pride v kontakt z njo, je poiskal ljudi, ki so tudi delali v cirkusu z njo in naletel na velikana Georgea McArthurja, ki velja za najvišjega požiralca mečev na svetu. George je na enem od dogodkov srečal Vivian in ji povedal, da si njen sin želi stopiti v stik z njo. Bila je presrečna in prepričana, da je Bog uslišal njene prošnje. "Večkrat sem prosila Boga, naj mi pove, ali imam kaj vnukov in ali je moj sin še živ. Nekaj dni kasneje, me je klicala njegova žena! To je bil pravi čudež,“ se tega dne spominja Vivian. Vivian, Richard in njegova žena Jessica so se dogovorili, da se srečajo v Bakersfieldu v Kaliforniji, kjer je Richard prvič objel svojo biološko mamo in slišal njeno življenjsko zgodbo.

BIzarna življenjska zgodba hemafrodita

Vivian se je rodila z ženskimi in moškimi spolnimi organi, a ker je njena mama želela deklico, so ji moško splovilo takoj odstranili. Njen oče se je sramoval poraščene hčerke in jo je že kot otroka pošiljal na različne šove, kjer je s svojo hibo služila denar, del izkupička pa pošiljala domov. Ko se je začela zapletati z moškimi, si je brado brila, da njeni partnerji ne bi dobili občutka, da je bolj možata od njih. V cirkusu je spoznala tudi Richardovega očeta Richarda Jamesa Chambersa, ki je upravljal vlakec v zabaviščnem parku. Ko mu je rodila sina je dečka takoj odnesel stran od nje. "Jokala sem in ga prosila, da naj mi vrne sina, a zaman,“ se žalostno spominja Vivian, ki je zaradi izgube otroka na odru v tistem času doživela pravi živčni zlom. Richarda mlajšega po tem ni več videla. Nekaj časa je živel v sirotišnici, nato ga je oče vzel k sebi, a so ga, ko so v šoli na njem odkrili znake fizične zlorabe, kmalu preselili k rejnikom. Ko je dopolnil sedem let je bil posvojen in postal Richard Kevin Ryan, po poroki z Jessico pa je prevzel njen priimek Lorenc.

Še vedno ne more verjeti, da je našel svojo biološko mamo in odločen je, da bo Vivian ne glede na vse, vedno stal ob strani. Leta 1990 je Vivian, ki je že nekaj čsa na invalidskem vozičku, umrla mama, ki je trpela za isto boleznijo in od takrat si Vivian zopet pušča rasti brado.“Pustim ji da raste, saj se tako zopet počutim dobro v svoji koži. Ni se mi več treba pretvarjati, da sem nekdo, ki nisem,“ meni cirkusantka.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478