Zadovoljna.si
Sprva je kraljica vztrajno lagala.

Novice

Škandal: Švedska kraljica je hči nacista

Z.V.
04. 12. 2010 09.41
12

Švedska kraljica Silvia je končno priznala, da je bil njen oče član nacistične stranke in si je prisvojil tovarno, ki je bila last neke židovske družine. Resnico so izbrskali novinarji, ki so objavili zanimive pisne dokaze in kraljico pritisnili ob zid. Ni ji preostalo drugega kot priznati neprijetno resnico.

Švedska kraljica Silvia se je znašla v neprijetni situaciji.
Švedska kraljica Silvia se je znašla v neprijetni situaciji.FOTO: Reuters
Švedska kraljeva družina je spet v središču domače javnosti. Oče kraljice Silvie, po poreklu je namreč Nemka, je bil član nacistične stranke in je obogatel, ker si je prisvojil tovarno orožja, ki jo je zaplenil neki židovski družini. Do razkritja neprijetne resnice je prišlo v televizijskem programu Kalla Fakta, ki jo je predvajala švedska televizija Tv4. Novinarji so kraljico spravili v precejšnjo zadrego, saj je vztrajno zanikala, da je bil njen oče, ki je umrl že pred leti, aktiven v nacistični stranki. Trdila je tudi, da so v očetovi tovarni izdelovali otroške vlakce, sušilce za lase in dele za plinske maske. Kraljica je tudi zanikala, da bi njen oče tovarno zaplenil Židom.

Sprva je kraljica vztrajno lagala.
Sprva je kraljica vztrajno lagala.FOTO: Reuters

Kraljica je lagala

Kraljico so postavili na laž dokumenti, ki so jih odkrili raziskovalni novinarji oddaje Kalla Fakta in jasno dokazujejo, da je Walther Sommerlath, oče švedske kraljice, leta 1934 postal član nacistične stranke. To je bilo le leto zatem, ko je Hitler prevzel oblast. Sommerlath se je v Nemčijo vrnil eno leto pred začetkom druge svetovne vojne in zaplenil tovarno, ki je izdelovala rezervne dele za tanke in drugo orožje. Po razkritju neprijetne resnice je švedski dvor izdal skopo sporočilo za javnost: »Njena visokost je resnico odkrila šele, ko je odrasla.«
 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478