Zadovoljna.si
Deklica lebdi v zraku

Novice

VIDEO: Deklica je lebdela v zraku

Z.B.
06. 01. 2011 10.20
20

Zgodilo se je v Rusiji. Mladenič se je s psom sprehajal po gozdu, ko je zagledal deklico, ki je lebdela v zraku. Pod njo je stala neka ženska, a ko sta ga opazili, sta pobegnili v gozd. Prizor je posnel s svojim mobilnim telefonom.

Resničnost ali trik?
Resničnost ali trik?FOTO: YouTube
Neobičajen posnetek, na katerem deklica lebdi v zraku, je dokaj vznemiril rusko javnost. Video je posnel neki mladenič, ki je odpeljal svojega psa na sprehod v gozd. S psom sta nekaj časa hodila med drevesi, ko je mladi Rus na jasi pred seboj zagledal deklico, ki je lebdela v zraku, dva metra visoko. Pod njo je stala neka ženska, a ko sta zagledali mladeniča, ki je prizor snemal, sta pobegnili. Na posnetku je videti, kako otrok lebdi v zraku, snemalec pa je priznal, da ni mogel verjeti svojim očem, ko je zagledal deklico dva metra visoko in bi težko verjel, da se je to res zgodilo, če ne bi videl na svoje oči. Video je posnel s svojim mobilnim telefonom. 

Jogi Subbayah Pullavar naj bi lebdel pred očmi 150 ljudi.
Jogi Subbayah Pullavar naj bi lebdel pred očmi 150 ljudi. FOTO:

Kaj pravi znanost?

Trenutno ni prepričljivejšega dokaza o tem, da bi lahko paranormalno sposobnost levitiranja obravnavali kot resnični pojav. Znanstveniki povezujejo kljubovanje zemeljski gravitaciji z lebdenjem in letenjem, s čarodejstvom, triki, iluzijami in avtosugestijami, ki so še neraziskane. Največkrat popolnoma zanikajo možnost, da bi levitacija sploh obstajala. Spiritualisti in nekatere verske skupnosti pa označujejo pojav kot delo nadnaravnih sil in božjega. V hinduizmu verjamejo, da si nekateri guruji lahko pridobijo določene paranormalne moči, med katerimi naj bi bila tudi levitacija. Jogi Subbayah Pullavar naj bi 6. junija 1936 skoraj štiri minute lebdel pred očmi 150 ljudi. V transu naj bi v ležečem položaju levitiral več kot meter nad zemljo, z rokami sklenjenimi na prsih. Po pričevanjih naj bi bilo tudi potem, ko je že ‘pristal’ na zemlji, praktično nemogoče razkleniti njegove roke in noge.
 

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493