Zadovoljna.si
Za Alessio Mancini so lani trdili, da je transseksualka.

Novice

Zaradi te fotografije so jo izključili

Z.B.
22. 08. 2011 11.44
8

Alice Bellotto je verjela, da se bo na letošnjem izboru za miss Italije zmaga nasmehnila njej. A stroga pravila tekmovanja so zahtevala svoj davek. 22-letna temnolaska se je namreč fotografirala gola, fotografije so se pojavile na internetu, Alice pa so izključili s tekmovanja. A vse kaže, da se njena lepotna pot ne bo končala tu ...

Za Alessio Mancini so lani trdili, da je transseksualka.
Za Alessio Mancini so lani trdili, da je transseksualka.FOTO:
Alice Bellotto je osvojila naslov miss Wella Veneto, kar ji je prineslo vstopnico v predfinalni izbor za miss Italije. A lepotna pravljica se je za temnolasko kmalu končala. Izključili so jo s tekmovanja, saj so organizatorji izbora na internetu odkrili njene razgaljene fotografije. Pravilnik je jasen in strog: dekleta, ki se potegujejo za naslov najlepše Italijanke, se ne smejo fotografirati gole. Alice je z razočaranjem sprejela obvestilo: "Zelo mi je žal, čutim, da bi letos lahko zmagala." Lastnica licence lepotnega tekmovanja Patrizia Mirigliani je dejala, da ji je žal za nastalo situacijo, vendar morajo spoštovati pravila:
“Dekleta morajo biti zelo previdna pri poziranju pred fotoaparatom, saj poza lahko hitro izpade provokativna.” 22-letna Italijanka idealnih mer: 85-65-90, visoka 1,70 m, je s svojo lepoto blestela že na regionalnih tekmovanjih, ko je med 23 kandidatkami brez konkurence odnesla zmago.

Mi jo bomo povabili

Gole Alicine fotografije pa, kot vse kaže, prav nič ne motijo predsednika italijanskega izbora Miss Ciclismo Mattea Romana, ki meni, da so pravila prestroga: "Časi se spreminjajo in tudi pravilniki bi se morali prilagajati. Alicine gole fotografije so umetniške in ne bi smele motiti nikogar, tudi organizatorjev takega tekmovanja, kot je izbor za najlepšo Italijanko, ne.” Romano je še dejal, da bodo Alice povabili na njihovo tekmovanje, saj se mu ne zdi prav, da dekle ožigosajo na tak način, končno ni naredilo nič slabega. 

Škandali in škandalčki

Italijanske lepotne izbore vsako leto pospremi kakšen dogodek, ob katerem se potem v medijih krešejo mnenja. Lani je denimo izbor za miss Italije potekal v znamenju trditev, da je med kandidatkami tudi transseksualka, ki bi lahko postala najlepša Italijanka. In medtem ko se je italijanska javnost spraševala, ali je to sploh mogoče, je znana italijanska družabna kronistka Selvaggia Lucarelli na svojem blogu jasno napisala: "Alessia Mancini, številka 53 na izboru za miss Italije, je transseksualka. Poznam jo od prej." Zgodba sicer ni dobila epiloga, namen pa je bil dosežen. O tekmovanju se je na veliko pisalo in razglabljajo, televizijske oddaje, ki so se ukvarjale s primerom, pa so dosegale rekordno gledanost.

 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413