Zadovoljna.si
Lee je odkrila, da je s kratkimi nohti lahko življenje lepše.

Novice

Že 22 let si ni postrigla nohtov

Z.B.
04. 02. 2011 16.40
15

V dobrih dveh desetletjih je njen najdaljši noht zrasel 60 centimetrov in še raste. Ameriška džez pevka Ison Sinkfield trdi, da kljub precejšnji dolžini nohtov lahko počne skoraj vse. Guinnessova rekorderka je bila Američanka Lee Redmind, ki pa si je leta 2009 nohte zlomila v prometni nesreči.

Ison Sinkfield iz Atlante si pušča rasti nohte že 22 let, njen najdaljši meri kar 60 centimetrov in, kot kaže, bo še zrasel. Seveda tako dolgi nohti terjajo kar nekaj nege. Ison vsak mesec obišče kozmetični salon, kjer ji opravijo manikuro, ki traja kar pet ur, zanjo pa odšteje 250 dolarjev. Na svoj okras je zelo ponosna in bi ga najraje pokazala vsemu svetu, želi si, da bi jo v svojo oddajo povabila Oprah. Ljudje se na dolžino njenih nohtov, ki je, tudi če bi želela, ne more skriti, odzivajo različno.
Lee je odkrila, da je s kratkimi nohti lahko življenje lepše.
Lee je odkrila, da je s kratkimi nohti lahko življenje lepše.FOTO: Reuters

So taki, ki se zmrdujejo in norčujejo, so pa tudi taki, ki ne skrivajo svojega navdušenja. Ison pravi, da kljub izredni dolžini nohtov lahko brez težav opravlja vse, kar je treba. "Ne morem si sicer zavezati vezalk na čevljih, ne morem tipkati, ne morem sneti številnih zapestnic. Vse drugo pa lahko počnem. Moji nohti so dar in tudi talent," prizna pevka.

Rekorderka je bila Lee Redmond

Dolgo je veljala za žensko z najdaljšimi nohti na svetu Američanka Lee Redmond, ki pa si je v prometni nesreči leta 2009 nohte zlomila. Pred tem je bil vsak njen noht dolg skoraj en meter, vsi skupaj pa so merili 8,65 metra. Američanka se je z rekordno dolgimi nohti, ki so ji rasli kar 30 let, uvrstila celo v Guinnessovo knjigo rekordov. Takrat je 68-letna Lee iz Salt Lake Cityja mislila, da je izguba nohtov njena najhujša izkušnja, a kmalu je ugotovila, da jo v življenju lahko razveseli še veliko drugega.

3 mm na mesec

Nohti zrastejo vsak mesec v povprečju 3 mm in zanimivo je, da poleti rastejo hitreje kot pozimi. Kadar si noht poškodujemo ali ga izgubimo, znova zraste v šestih mesecih. Najhitreje raste noht na sredincu, najbolj počasi na palcu. Zanimivo je, da nosečnicam nohti rastejo hitreje.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478