Zadovoljna.si
Madonna si je kar na odru prisvojila ustnice precej mlajše Britney.

Novice

Ženske 21. stoletja so seksualno bolj sproščene

Z.M.
29. 11. 2010 16.50
0

Madonna poljublja Britney, Lindsay Lohan partnerje išče tako med moškimi kot ženskami, vedno več zvezdnic priznava, da imajo izkušnje z ženskami, nekatere pa se celo odločajo za oblikovanje družine z nežnejšim spolom. Poznavalci bi ta pojav, ki je vedno bolj pogost, k njem pa se nagibajo predvsem ženske, poimenovali flexi-seksualnost.

Madonna si je kar na odru prisvojila ustnice precej mlajše Britney.
Madonna si je kar na odru prisvojila ustnice precej mlajše Britney.FOTO:

Psihologinja dr. Cecelia D'Felice pravi, da so ženske bolj odprte za eksperimentiranje med 30 in 40 letom, ko postanejo bolj samozavestne v svoji seksualnosti. Če priložnost nanese tako, jo največkrat zagrabijo, sploh če niso v resnem razmerju. Gre za ženske, ki se zelo očitno spogledujejo z biseksualnostjo, nekatere pa se v izkušnjo z žensko spustijo le zato, ker je to trenutno 'in'. "Ženske so bolj sproščene, ko pride do seksualnosti, kot moški. Večkrat se zaljubijo v človeka in ne v spol,“ je še dodala dr. D'Felice.

Angelina je imela vroče razmerje z igralko Jenny Shimizu.
Angelina je imela vroče razmerje z igralko Jenny Shimizu.FOTO:
Lindsay je dolgo govorila, da je Samantha ljubezen njenega življenja.
Lindsay je dolgo govorila, da je Samantha ljubezen njenega življenja. FOTO:

Pogost pojav med zvezdnicami
Trend flexi-seksualnosti je predvsem očiten med zvezdnicami. Angelina Jolie ne skriva svoje biseksualnosti in celo priznava, da je bila v lezbičnem razmerju z igralko Jenny Shimizu. Podobno kot Angelina, svojo seksualnost definirata tudi 35-letna igralka Drew Barrymoore in pevka Pink. "Biti z žensko, je kot odkrivati svoje telo skozi nekoga drugega,“ pravita zvezdnici. V mlajši generaciji je najbolj očitna predstavnica flexi-seksualnosti Lindsay Lohan, ki je bila dve leti v razmerju z DJ-ko Samantho Ronson, zdaj pa so ji znova všeč fantje. Tudi Madonna je na začetku kariere ljubimkala s svojo asistentko, na ženske pa ni povsem imuna tudi igralka Anna Paquin. Seznam flexi-seksualnih zvezdnic je iz leta v leto daljši, če se ozremo v preteklost, pa trend svobodne seksualnosti le ni tako nov.

Tudi Coco, Frida, Virginia, Greta in Marilyn so se zapletale z ženskami
Že pisateljica Virginia Woolf se je redno predajala užitkom z žensko in bila v dolgoletnem razmerju s pisateljico Vito Sackville-West. Virginia pa ni bila edina, ki se je grela v ženskem objemu. Tudi slikarka Frida Kahlo je rada skočila med rjuhe z ženskami, največkrat celo ljubicami svojega moža Diega Rivere. Povezovali so jo tudi s filmskimi igralkami Dorlores del Rio, Paulette Goddard in Mario Felix. Pojav biseksualnosti je bil včasih pogost pojav predvsem med samostojnimi, uspešnimi ženskami, ki so si rade vzele to, kar so hotele in mednje nedvomno sodi tudi Coco Chanel, ki se nikoli ni poročila, vsi pa so vedeli, da njeno spalnico pogosto obiskujejo tudi ženske. Ženske so privlačile tudi igralko Greto Garbo, nekateri pa so prepričani, da se je v intimni odnos z ženskami spuščala tudi legendarna Marilyn Monroe.

Frida se je rada zabavala tako z moškimi kot ženskami.
Frida se je rada zabavala tako z moškimi kot ženskami.FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478