Zadovoljna.si
Julian Assange - 1

Novice

Ženski, ki sta Assangea obtožili posilstva

Z. T.
2010-12-31 17:19
19

Prvi človek WikiLeaksa Julian Assange je najbolj oblegana oseba preteklega meseca. Nad njim visi tudi obtožba spolnega nadlegovanja in posilstva, kar pa Assange označuje zgolj kot gonjo proti njemu. Ali je kontroverzni Avstralec res spolni iztirjenec ali gre zgolj za konstrukt dveh Švedinj, ki sta zadnje čase na udaru Assangeevih podpornikov.

Sporna uporaba kondoma

Do spolnega nadlegovanja in posilstev naj bi prišlo, medtem ko je šef WikiLeaksa Julian Assange avgusta gostoval v Stockholmu, povabila ga je švedska Socialdemokratska stranka. Organizatorka dogodka je bila 31-letna Anna Ardin, ki jo opisujejo kot feministko, levičarko, socialno demokratko in nasprotnico splava. Delala je na univerzi v Uppsali. Anna in Julian sta se po njenih besedah srečala 13. avgusta na njenem domu: ''Pila sva čaj, ko me je začel božati po nogah. Rekla sem mu, naj odneha, a me ni upošteval. Spoznala sem, da to nima smisla, zato sem mu dovolila, da me sleče. Odšla sva v posteljo. Sprva ni želel nadeti kondoma, a je na koncu mojo zahtevo upošteval. Med gibanjem pa je kondom počil, tako da ni bilo nobene zaščite,“ je medijem zaupala Ardinova. In tu ne gre za nepomembno dejstvo, saj kot je poudaril Assangeev odvetnik James D. Caitlin, švedski zakon namreč pravi, da velja ''konsenzualni spolni odnos, ki se je začel z namenom uporabe kondoma, se izvedel z uporabo kondoma, zaključil pa se je brez, za posilstvo.“ Po tem zakonu lahko tudi sprva konsenzualni spolni odnos postane posilstvo – če si ženska med seksom premisli, moški pa nadaljuje, je to posilstvo.

Je šlo res za posilstvo?

Dan po domnevni zlorabi Anna Assangea predstavi prijateljici Sofiji Wilen. Sofia povabi Juliana k sebi domov in tu se zgodba ponovi, pristaneta namreč v postelji. Sprva naj bi Assange zaspal, potem pa naj bi sredi noči imela spolni odnos, on precej nerad natakne kondom, vsaj tako trdi Sofia. V jutranjih urah, ko je Sofia bila še v polsnu, naj bi Assange seksal z njo brez kondoma. Wilenova trdi, da je šlo za posilstvo. 18. avgusta je Wilenova poklicala Ardinovo in ji povedala, da je imela nezaščiten seks z Assangeem. Zaupala ji je, da ni uporabil kondoma, ter da se boji, da je morda dobila kakšno spolno prenosljivo bolezen ali pa celo zanosila. Takrat ji je tudi Ardinova povedala, da je imela spolne odnose z Assangeem. Čez dva dni sta obe ženski Avstralca prijavili policiji. 21. avgusta je Assange zapustil Stockholm.

Sta mu nastavili?

Znanci Wilenove so medijem zaupali, da je s 26-letnico mogoče manipulirati ter da jo je Ardinova zagotovo prepričala, da Assangea prijavi zaradi posilstva. Vse več naj bi bilo dokazov, da sta ženski načrtovali maščevanje proti šefu WikiLeaksa in mu vse skupaj nastavili. Vse skupaj naj bi bilo 'maslo' Ardinove. Menda sta se tudi nekaj dni pred prijavo policiji naokoli hvalile glede njunega odnosa z Assangeem.

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 140