Zadovoljna.si
Zaroka - 2

Trači

Novica, ki je na noge spravila ves svet!

J.V.
19. 11. 2015 08.00
27

Princ William in Kate Middleton veljata danes za enega izmed najbolj vplivnih in priljubljenih parov ne le na Otoku, ampak tudi drugod po svetu. In prav pred petimi leti se je zgodil eden izmed najlepših trenutkov v njunem življenju – zaročila sta se.

Zaroka - 1
Zaroka - 1 FOTO: Reuters

Princ William in Kate Middleton sta se po nekaj več kot osmih letih sredi novembra leta 2010 zaročila. Drugi v vrsti za britansko krono je svoje dekle zaprosil s prstanom svoje mame, pokojne kraljice ljudskih src princese Diane. Z njima se takrat ni veselil le kraljevi dvor, ampak ves svet.

Nekaj dni kasneje so objavili tudi prve uradne fotografije zaročenega para. Na prvi se Kate in William stiskata v objemu, na prstu bodoče princese pa se sveti velik moder 12-karatni ovalni safir z diamanti in 18-karatnim belim zlatom. Prstan je pripadal pokojni princesi Diani, njegova vrednost pa je v preteklosti dosegla 28.500 britanskih funtov.

Pod fotografije se je podpisal priznani fotograf Mario Testino, snemanje pa je potekalo v palači Sv. Jamesa. „Zelo sem vesel, da sem bil poklican za fotografa tega zgodovinskega trenutka, ki ga celi svet že nestrpno pričakuje,“ je takrat povedal Testino.

Kraljevi par je v teh letih doživel veliko lepih skupnih trenutkov, med drugim sta tudi dvakrat postala starša. 22. julija 2013 je na svet prijokal njun prvorojenec princ George, princesa Charlotte pa je na svet prijokala 2. maja 2015.

Kate Middleton in princ William - 6
Kate Middleton in princ William - 6FOTO: Reuters

 

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413