Zadovoljna.si
Catherine Middleton in William

Kraljevo

Gola Kate Middleton znova dviguje prah!

J.V.
30. 07. 2013 08.04
17

Francoski tabloid, ki je pred letom dni objavil sočne fotografije kraljevega para je že nekaj časa po drobnogledom tožilcev, škandala pa kot kaže še vedno ni konec. Tokrat se je v središču pozornosti znašla urednica revije, ki je fotografije gole Kate Middleton in princa Williama, poslala v objavo. Ta se bo morala v naslednjih dneh zagovarjati pred sodnikom, družbo ji bo delal tudi eden izmed direktorjev, na obtožni klopi pa se jima bosta pridružila tudi vsaj dva fotografa.

Medtem ko britanski dvor te dni slavi rojstvo princa Georgea, pa se v ozadju še vedno odvija sojenje proti francoskemu tabloidu Closer, ki je septembra 2012 objavil razgaljene fotografije Kate Middleton in njenega soproga princa Williama med njunim počitnikovanjem v Provansi. Tokrat se bo morala pred sodnikom zagovarjati urednica revije Laurence Pieau, ki je odgovorna za objavo serije fotografij. Po poročanju tujih medijev so Laurence aretirali v začetku julija in jo odpeljali v pripor, v naslednjih dneh pa bo sledilo sojenje, na katerem se bo morala soočiti z obtožbami poseganja v zasebnost.

Objave fotografij ne obžaluje

Čeprav je z objavo sočnih fotografij prekršila francoske zakone, Pieaujva trdi, da svoje odločitve ne obžaluje in da fotografije po njenem mnenju niso šokantne. "Na fotografijah je mlada ženska med sončenjem, tako kot to počne na milijone drugih žensk po celem svetu. Na njih je mlad par, ki se je pravkar poročil. Videti sta zaljubljena in lepa. Ona je princesa 21. stoletja,“ je dejala pred časom. Na sojenju proti Laurence se bo pred sodnikom moral zagovarjati tudi direktor revije Ernesto Mauri in vsaj dva fotografa.

Založba je v lasti Berlusconija

Spomnimo, aprila letos so revijo Closer pod drobnogled vzeli posebni preiskovalci in tožilci, ki so okoliščine sporne objave preiskali do potankosti in se očitno odločili zoper založnika vložiti kazensko ovadbo. Vir iz francoskega pravosodja je takrat pojasnil, da je tabloid, ki je znan po tem, da spremlja slavne in bogate na vsakem koraku, s fotografijami kršil zasebnost vojvodinje Cambridgea in princa Williama. Revija Closer je sicer del založniške hiše Mondadori, katere lastnik je nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi in njegova družina.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471