Zadovoljna.si
Šank Rock

Trači

Poglejte, kateri od žirantov slovenskega X Factorja je nekoč nosil pajkice!

Z.M.
21. 05. 2012 15.20
18

Žirant X Factorja Aleš Uranjek je znan po svojem rockerskem imidžu, zanimiva pa je njegova preobrazba od roza pajkic v osemdesetih do usnja in potetoviranega telesa, ki sta dandanes njegova razpoznavna znaka. Svojo glasbeno pot je začel kot član skupine Šank Rock, fantje pa so v skoraj 30 letih delovanja zamenjali kar nekaj videzov, od tistih malo ženstvenih do bolj rockerskih. Zaradi svojega modnega stila so bili večkrat tarča posmeha, a se niso dali.

Skupina Šank Rock v začetku 80. (Uranjek je skrajno desno).
Skupina Šank Rock v začetku 80. (Uranjek je skrajno desno).FOTO: osebni arhiv

Aleš Uranjek, bobnar in nekdanji član skupine Šank Rock, ki bi letos praznovala 30 let delovanja, je nedvomno najbolj rockerski žirant v slovenski različici X Factorja, njegova modna podoba pa ni bila vedno tako 'moška'. Kot član rock skupine, ki je pred 30 leti nastala v Velenju, je šel skozi različna obdobja, začelo pa se je s pisanimi pajkicami in majčkami, ki so odkrivale poraščene prsi. Naši viri pravijo, da so si šankrokovci v tistem obdobju včasih v mednožni del tudi kaj 'zatlačili', vse le zato, da bi oprijete pajkice še bolj poudarile njihovo moškost!

Moda in glasba z roko v roki

Fantje so se takrat zgledovali po tujih glasbenih skupinah in njihovem zunanjem videzu, pisano fazo pa je hitro zamenjalo obdobje razmršenih frizur, usnja in tatujev. Je že tako, da je imidž skupin skoraj enako pomemben kot glasba, ki jo izvajajo. V zadnjih desetih letih je Aleš Uranjek svoj modni stil prilagodil svojim letom in funkciji menedžerja, ki vodi mlade glasbenike, na račun starih fotografij pa gre tudi njemu včasih zagotovo na smeh.

V devetdesetih so se večinoma oblačili v usnje, njihove glave pa so krasili dolgi lasje (Uranjek je skrajno levo).
V devetdesetih so se večinoma oblačili v usnje, njihove glave pa so krasili dolgi lasje (Uranjek je skrajno levo).FOTO: osebni arhiv

30 let glasbene zgodovine

Šank Rock je bila slovenska rock skupina iz Velenja. Delovati je začela leta 1982, njena prva plošča Pridite na žur pa je bila izdana leta 1987. Skupina ni delovala med letoma 1999 in 2002. Leta 2006 je kitarist Bor Zuljan zapustil band in šel po svoji poti. V band je vstopil Roki Petkovič, s katerim so naredili nov album Senca Sebe, ki je doživel velik uspeh. V januarju 2011 sta skupino zaradi nesoglasij v skupini zapustila basist Cveto Polak in pevec Matjaž Jelen. Skupina je nato posledično razpadla in ne deluje več, če bi še ustvarjali, pa bi letos praznovali kar 30-letnico delovanja!

Zadnji imidž skupine je bil precej bolj umirjen. Fantje so svoj stil prilagodili letom.
Zadnji imidž skupine je bil precej bolj umirjen. Fantje so svoj stil prilagodili letom.FOTO: osebni arhiv

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413