Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Trači

Kaj takšnega pa še ne: ločila sta se v 70 sekundah

J.V.
06. 08. 2013 14.33
20

Nekaj tednov potem ko so javnost šokirale fotografije na katerih slavno kuharico Nigello Lawson njen mož Charles Saatchi davi, je par oznanil, da se ločuje, njun ločitveni postopek pa je bil odobren v rekordnem času. Zaslišanja je bilo konec v samo 70 sekundah, povod za ločitev pa sta dala oba. Britanska kuharica je tako po desetih letih zakona znova samska, še zadnje papirje pa naj bi odtujena zakonca podpisala septembra letos.

Nigella Lawson je pred nekaj dnevi na londonskem sodišču vložila zahtevo za ločitev, le dan kasneje pa bila že uradno ločena od svojega moža desetih let, Charlesa Saatchija. Zaslišanja se nista udeležila, prav tako ni bilo njunih odvetnikov in sodnica je  njun primer zaključila v slabih 70 sekundah. Ko je vprašala ali kdo ugovarja ločitvi in ni bilo nobenega odgovora, je postopek odobrila. Do zasedanja na vrhovnem sodišču je prišlo osem tednov po incidentu v londonski restavraciji. Saatchi je javno okrivil Nigello za razpad zakona in trdil, da se je za ločitev odločil, ker ga ni javno branila. Dodal je še, da je ženo očitno razočaral v zadnjem letu, ko sta se odtujila.

Začel jo je daviti

Spomnimo, miren pogovor med Nigello in Saatchijem v restavraciji se je hitro sprevrgel v prepir in prišlo je celo tako daleč, da je 70-letni Saatchi svojo ženo začel daviti, Nigella pa je nekaj minut kasneje v solzah zapustila restavracijo. Medtem ko je sam incident opisal kot 'igriv prepir' pa Nigella svojega moža v medijih ni želela zagovarjati. Spakirala je kovčke in zapustila njun skupni dom. Zaradi fizičnega obračunavanja s svojo ženo je Saatchi bil kasneje obtožen nasilnega vedenja, Nigella pa je pred kratkim razkrila, da se je njegovo nasilno vedenje nadaljevalo tudi v naslednjih dneh.

Podpisala sta predporočno pogodbo

Nekdanja zakonca, katerih premoženje ocenjujejo na vrtoglavih 150 milijonov funtov in sta si delila dom v vrednosti 12 milijonov funtov, sta menda sklenila, da o pogojih ločitve ne bosta nikoli spregovorila javno. Ko sta se leta 2003 poročila, naj bi tudi podpisala predporočno pogodbo. Nigella se je že pred časom izselila iz njunega doma in se s sinom Brunom preselila v stanovanje, kmalu pa naj bi zapustila Veliko Britanijo in odšla v Los Angeles. Tam jo čaka snemanje nove kuharske oddaje.

K sebi povabila tudi njegovo hčerko

Po njunem javnem fizičnem obračunu so njuni sosedje razkrili, da je par poznan po glasnih prepirih, razlog za te pa naj bi bila njena otroka iz prejšnjega zakona. Oba otroka so videli, ko sta tolažila svojo mamo v preteklih tednih v njenem novem najetem domu in se ji bosta pridružila v Los Angelesu. Nigella naj bi v svoj dom povabila tudi Saatchijevo hčerko iz njegovega drugega zakona, a za zdaj je še nejasno ali je ta sprejela povabilo svoje mačehe.
 

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404