Zadovoljna.si
kraljica elizabeta konjska dirka

Trači

Ko kraljica sname krono in postane babica

Z.L.
12. 05. 2012 09.56
9

Britanska kraljica Elizabeta II. se je pred dnevi kljub za Anglijo tipičnemu muhastemu vremenu udeležila konjske dirke v čast britanskemu dvoru v Windsorju in z izbiro svojih oblačil pritegnila poglede številnih gostov, ki so se zgražali nad njenim tokratnim pomanjkanjem okusa. Kljub vsemu pa ni imela razloga za zaskrbljenost ali žalost, saj je njena kobila Balmoral Erica pometla s konkurenco in se okitila z zlato medaljo. Je že tako, da modne kikse ljudje pozabijo prej kot pa konjsko zmago, poleg tega pa je kraljica na Otoku preveč spoštovana, da bi si kdo upal reči besedo čez njeno celostno podobo.

Deževno vreme v Angliji je marsikaterega Otočana odvrnilo od udeležbe na znameniti kraljevi konjski dirki v Windsorju, nikakor pa med njimi ni bilo kraljice Elizabete II., ki je v sicer ne preveč modni opravi prišla navijat za svojo kobilo Balmoral Erico. Monarhinja ni pustila, da bi ji nekaj dežnih kapelj prišlo do živega in morda je tudi to pripomoglo h končni zmagi njene ljubljenke na štirih nogah. A bolj kot sama udeležba na tem tekmovanju je Angleže k šušljanju spravil modni slog Elizabete II. Iz vedno od glave do peta urejene prve dame Anglije se je namreč prelevila v podeželsko gospo in krono zamenjala za simpatično svileno ruto. Sicer veličastnemu krilu je dodala precej dotrajan brezrokavnik, pod katerim je nosila vijoličast pulover, najbolj pa so v oči bodli črni gumijasti škornji, ki se nikakor niso skladali s krilom. Modni strokovnjaki niso skoparili s kritikami na račun njene celostne podobe, a kraljice to niti malo ne moti. Kako bi tudi jo, saj je ena najbolj spoštovanih predstavnikov modre krvi v zgodovini, ki je postala priljubljena predvsem po svojih dejanjih, ne po tem, kar ima oblečeno. In tega se Elizabeta II. še kako zaveda, zato si lahko tu in tam tudi privošči kak modni kiks.


Sicer do potankosti urejena monarhinja si občasno privošči kakšen modni kiks.
Sicer do potankosti urejena monarhinja si občasno privošči kakšen modni kiks.FOTO:

Kaj ima kraljica v torbici?


Sicer pa je pred časom duhove burila knjiga o kraljičinih navadah avtorice Sally Bedell Smith, v kateri je bilo razkritih kar nekaj skrivnosti prve dame Anglije. Tako naj bi na vsaki večerji, ki se je udeleži, s seboj imela prenosni kavelj, ki je ponavadi diskretno pritrjen pod mizo in služi kot držalo za njeno torbico. Knjiga je Otočanom ponudila tudi odgovor na eno najbolj perečih vprašanj zadnjih dvajsetih let: kaj ima kraljica v svoji torbici? Ta naj bi vedno vsebovala žepno ogledalce in šminko, očala za branje, metine pastile in nalivno pero, denarja pa največ deset funtov za nabirko ob maši.
 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368