Zadovoljna.si
Nogometna žoga

Novice

Kdo je ženska, ki je obnorela Hrvate

Z. T.
11. 10. 2012 16.20
12

24-letna Hrvatica je bila finalistka na lepotnem izboru, a ta uvrstitev še zdaleč ni tisto, kar je obnorelo njene sonarodnjake. Poglejte, kako je svetlolaska zmešala glave Hrvatom.

Tihana Nemčić je na hrvaškem razbila velik tabu – pri 24 letih je namreč postala trenerka moške nogometne ekipe. Tihana je pogumno sprejela izziv in tako prevzela treniranje Nogometnega kluba Viktorija Vojakovac. Gre za klub iz pete lige iz Križevca. ''Ko so slišali, da sem dokončala fakulteto za šport in imam trenersko licenco, so me poklicali, po kratkem razmisleku sem privolila,'' pripoveduje o svoji novi izkušnji. 24-letnica ima sama sicer bogato nogometno kariero, saj je v ženski ekipi Dinama že od svojega 14. leta. ''Nisem prekinila svoje kariere kot igralka, a sem si lanskega leta poškodovala koleno in sedaj se počasi vračam v pogon. Upam, da bom uspela uskladiti vse obveznosti.''

Igralci jo spoštujejo

 

Tihana pravi, da v moški ekipi nima nobenih težav in da so jo fantje normalno sprejeli. ''Poslušajo me in ne delajo nobenih težav. Sem namreč glavni trener in moja naloga in dolžnost je, da pripravljam in določam našo taktiko." Prepričana je, da ima ženska kot trener veliko prednosti pred moškim. ''Moški trenerji so pogosto zelo živčni. Jaz pa ne vpijem na igralce, vse jim lepo pojasnim, ne žalim jih, kadar jim gre slabo. Mislim, da je to dobro s psihološke strani," je prepričana svetlolasa trenerka.

Rada bi trenirala velik klub

Sicer ima športnica večje ambicije, kot trenirati petoligaško nogometno ekipo. Nedavno je šla na šolanje za Uefinega trenerja A-kategorije, rada bi nadaljevala svojo kariero kot igralka. Njen cilj – nekoč voditi velik evropski klub. ''Če imata moški in ženska enake poklicne kvalifikacije, ne razumem, zakaj ne bi mogla biti trenerka moške nogometne ekipe,'' je za medije povedala Tihana. Pred štirimi leti se je sicer udeležila lepotnega izbora za miss športa, a na tem področju ne vidi svoje prihodnosti.

Nogometna žoga
Nogometna žoga FOTO: Reuters

 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478