Zadovoljna.si
Hillary Clinton

Novice

Nekdanja prva dama popivala v Kolumbiji

Z.M.
17. 04. 2012 15.07
1

Hillary Clinton, ameriška državna sekretarka, katere mož Bill Clinton je osem let predsedoval ZDA, je pred dnevi dokazala, da se kljub odgovorni funkciji in stresnemu življenju zna prepustiti trenutku, preplesati noč in s prijatelji popiti pivo. Ujeli so jo v Kolumbiji, kjer se je v družbi kolegov zabavala v lokalnem baru.

Hillary Clinton
Hillary Clinton FOTO: Reuters

Hillary Clinton na prvi pogled deluje kot urejena ženska, ki ima sebe in druge vedno pod nadzorom, a v resnici je tudi ona krvava pod kožo in si včasih v družbi prijateljev privošči pivo. Med obiskom Cartagene v Kolumbiji se je v družbi 12 kolegov in kolegic sprostila v lokalnem baru, ki ga je z družbo zapustila malo po eni uri zjutraj.

Nenavadna prva dama

64-letna političarka, ki trenutno kot državna sekretarka dela v ekipi predsednika ZDA Baracka Obame, je edina od ameriških prvih dam, ki se je potegovala celo za mesto predsednice ZDA. Ljudem se je prikupila med odmevno afero Lewinsky, v kateri se je njen mož, tedanji predsednik Bill Clinton, zapletel z eno od praktikant Monico Lewinsky. Kljub prešuštvu je Billu stala ob strani in se izkazala kot močna ženska, ki se bori za svojo družino.

Ena najbolj vplivnih žensk na svetu

Danes je močno prisotna v ameriški politiki, medtem ko njenega moža Billa le redko zasledimo v medijih. Veliko pove tudi dejstvo, da se je v anketi o najbolj občudovanja vrednih osebnostih časopisa USA Today in inštituta Gallup od leta 1992 kar petnajstkrat znašla na lestvici najbolj vplivnih ženskih osebnosti. Diplomantka prava na Yalu je že zgodaj stopila na politično pot, ki je bila najprej dokaj konservativna, po vietnamski vojni pa je Hillary ugotovila, da bolj kot v republikanske verjame v liberalne ideje. "Moji možgani so konservativni, moje srce pa liberalno," je nekoč opisala svoje politično prepričanje.

Z Billom do Bele hiše

Med študijem na Yalu je spoznala tudi svojega moža Billa, ki jo je leta 1973 prvič zasnubil, a je njegovo ponudbo zavrnila. Dve leti pozneje sta se vseeno poročila in skupaj gradila uspešno politično kariero, ki je Billa januarja leta 1993 pripeljala v Belo hišo. Čeprav mu je ploskal ves svet, je takrat priznal, da je ameriški narod dobil dva predsednika za ceno enega in s tem opozoril na to, da mu brez žene veliki met verjetno nikoli ne bi uspel.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368