Zadovoljna.si
Kraljica Elizabeta

Trači

Preveč drzno za britanski dvor?

Z.S.
22. 06. 2012 15.42
9

Organizatorji znamenite konjske dirke Royal Ascot, kjer se vsako leto zbere najvplivnejša britanska smetana, so postregli z novimi, strožjimi pravili oblačenja. Modne zapovedi, ki bi prestižni dirki znova prinesle nekdanji ugled, tako prepovedujejo tudi nošenje t. i. fascinatorjev. Da o drznih dekoltejih sploh ne govorimo ... Poglejte fotografije!

Kraljica Elizabeta
Kraljica Elizabeta FOTO: Reuters
Oblačila, ki uničujejo ugled

Dogodek, ki ga vsako leto obiščejo tako kraljica Elizabeta kot drugi člani kraljeve družine in najvplivnejši britanski poslovneži, poleg znamenitih konjskih dirk ponuja tudi kopico različnih toalet, klobukov in drugih modnih dodatkov, s katerimi se predstavljajo tako tiste najbolj znane kot nekoliko manj pomembne meščanske gospe. Ker so izstopajoči modni dodatki, med katerimi imajo pomembno težo predvsem izvirni klobučki, v zadnjih letih presegli mejo spodobnega, pa so se organizatorji odločili uvesti nekatera modna pravila, ki jih morajo spoštovati vsi obiskovalci prestižnega dogodka. Številne kritike, ki so v času konjskih dirk preplavile britanske medije, so namreč po mnenju odgovornih oškodovale dobro ime dogodka Royal Ascot, zato so organizatorji poskrbeli za skupino izurjenih stilistov, ki so na voljo obiskovalcem dogodka. Na obešalnikih pred vhodom so tako na razpolago telovniki, kravate, rute in drugi kosi oblačil. "Dirka Royal Ascot je ena najpomembnejših v Evropi in ena največjih športnih in družbenih prireditev na svetu. Zato smo se potrudili, da bi zagotovili primerna pravila oblačenja, ki so jasna, izvedljiva in v skladu z željami obiskovalcev," je povedal izvršni direktor dirke Charles Barnett.

Klobuk naj bo klobuk!

Nova pravila tako posebej določajo, da v kraljevi loži, od koder si bodo dirko ogledali britanska kraljica Elizabeta II. in drugi visoki gostje, niso več dovoljeni t. i. fascinatorji. "Klobuke je treba nositi. Naglavno okrasje s podlago, ki je široka najmanj deset centimetrov, pa je sprejemljivo namesto klobuka," določajo nova pravila. Poleg tega morajo ženske nositi krila 'spodobne dolžine', ki segajo tik nad kolena ali so daljša. Moški morajo nositi črno ali sivo obleko s telovnikom in kravato, črn ali siv cilinder in črne čevlje.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413