Zadovoljna.si
princ harry v objemu Kirstie Ennis

Trači

Princ Harry v solzah

Ma.K.
06. 11. 2015 13.10
7

Britanski princ Harry se na naslovnicah rumenih medijev običajno znajde zaradi burnega ljubezenskega življenja ter razvratnih zabav, a tokrat je po svetu zaokrožila fotografija, ki kljub na prvi pogled kočljivi situaciji, nima prav nič opraviti ne z enim ne z drugim. Svetlolaska na fotografiji si je njegov objem namreč prislužila s svojimi plemenitimi dejanji in posebnim darilom, ki je princa ganilo do solz.

 

 

A photo posted by Kirstie Ennis (@dj_hops) on

Kirstie Ennis se je že kot majhna deklica odločila, da želi postati vojakinja in služiti domovini. Po končani srednji šoli je svojo odločitev tudi uresničila in po zaključenem usposabljanju odpotovala na vojaško misijo v Afganistan. Talibani so leta 2012 strmoglavili helikopter, v katerem se je peljala in v naslednjih tednih je prestala kar 38 operacij. Zdravniki so ji uspeli rešiti življenje, a je tkivo od kolena navzdol tako zelo uničeno, da bo zaradi bolečin in lažjega premikanja potrebna amputacija poškodovanega dela noge.

24-letna Kirstie bi morala biti operirana pred nekaj tedni, a je operacijo prestavila, da je lahko kljub hudim bolečinam in s pomočjo posebne karbonske opornice odšla na pot od Edinburgha do Londona. 'Walk of Britain' se imenuje pohodniška iniciativa, s katero so britanski vojni veterani želeli opozoriti na prizadevanja in delo organizacije 'Walking With the Wounded' (Hoditi z ranjenimi). Gre za organizacijo, ki nudi oporo britanskim vojakinjam in vojakom, ki so bili ranjeni na raznih vojaških misijah po svetu. Glavni pokrovitelj organizacije je sam britanski princ Harry, ki je tudi sam deset let služil domovini.

 

A photo posted by Kirstie Ennis (@dj_hops) on

Princ Harry je bil na misiji v Afganistanu in zato zelo dobro pozna tamkajšnje razmere in številne nevarnosti, ki so jim izpostavljeni vojaki. Kot pokrovitelj organizacije se je zato odločil del poti spremljati vojne veterane, ki jih je nesreča na delovnem mestu oropala zdravja in omejila njihove fizične sposobnosti. »Gledati mlade fante in dekleta, veliko mlajše kot sem sam, ki jih kljub manjkajočim udom in plastičnim nadomestkom odlikujeta neverjetna volja do življenja ter predanost svojemu poklicu – to je bilo nekaj, na kar nisem bil pripravljen,« je princ pozneje povedal v intervjuju za Sunday Times ter dodal, da se želi s svojim pokroviteljstvom organizacije »zahvaliti vsem moškim in ženskam, ki so z dušo in telesom služili domovini.«

Darilo je Harryja ganilo do solz

Kirstie Ennis je princu Harryju ob srečanju izročila prav posebno darilo. Podarila mu je namreč identifikacijsko oznako njenega mrtvega sodelavca Taylorja Bauneja. Princa naj bi njeno darilo po poročanju Daily Maila ganilo do solz. »Ne, tega darila nikakor ne morem sprejeti,« naj bi ji dejal. »Povedala sem mu, naj vzame oznako, da mi bo to pomenilo vse na svetu,« je Kirstie pozneje povedala medijem. Nato naj bi Harry oznako vendarle spravil v svoj žep in močno objel pogumno veteranko.

Med pohodom 'Walk of Britain' je Kirstie sicer vzdolž celotne poti odložila identifikacijske oznake 25 vojakinj in vojakov, ki so na kateri izmed misij izgubili življenje. S tem jim je želela izkazati čast in se jim zahvaliti za vse, kar so storili za domovino. Taylor Baune, vojak, katerega oznako je predala princu Harryju, je življenje izgubil deset dni pred njeno helikoptersko nesrečo, star vsega 21 let.

 

A photo posted by Kirstie Ennis (@dj_hops) on

 

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413