Zadovoljna.si
Stoji za svojimi besedami.

Trači

Žiga iz Gostilne: Zagrižen, nepopustljiv, premišljen in preračunljiv!

J.V./U.S.
22. 10. 2013 13.06
263

Kot tretjega, ki je moral včeraj zvečer zapustiti resničnosti šov Gostilna išče šefa in s tem tudi boj za nagrado v vrednosti 50 tisoč evrov, so gledalci izbrali 26-letnega Ljubljančana. Žiga Šinkovec se je v tednih, ki jih je preživel v šovu, Sloveniji pokazal kot človek z nabrušenim jezikom. Očitali so mu, da je prevelik individualist, da se mora naučiti, kako biti del ekipe, šef Bine pa mu je svetoval, da se mora občasno spustiti tudi na realna tla. No, Žiga čisto v svojem stilu pravi, da se na očitke požvižga in da stoji za svojimi besedami in dejanji.

'Savini se opravičujem, ker sem omenil njene perfektne noge, ki jih kar nisem in nisem mogel nehati gledati.'
'Savini se opravičujem, ker sem omenil njene perfektne noge, ki jih kar nisem in nisem mogel nehati gledati.'FOTO: Aljoša Kravanja
Kakšno je bilo razočaranje po razglasitvi? Jasno je bilo, da si želiš ostati v šovu.

Razočaranje ob razglasitvi je bilo zelo zelo veliko, ker so gledalci izbrali največjega glumca in hkrati tudi hinavca za zmagovalca dvoboja. Šov je bil namenjen kuharjem in tistim, ki si želijo šefovega znanja in izkušenj, ki bi jim prav prišle v prihodnosti in tudi meni seveda bodo. Ni se mi šlo toliko za nagrado 50.000€, ker lahko s svojim znanjem in delavnostjo zaslužim veliko več in ta denar, ki bi ga dobil, ne bi porabil za neumne zadeve kot so obleke, avtomobil in podobno, ampak bi ga namenil učenju nemškega jezika ter stvari, ki bi jih potreboval v kuhinji. Ampak življenje gre naprej in se nimam česa bati, ker sem pravi moški, pa čeprav mi pravijo, da sem 'ljubljanska srajca', a se ne bojim dela.

Očitali so ti, da si prevelik individualist. Misliš, da te je to stalo nadaljnjega boja?

Na očitanja se požvižgam, ker v šov prideš kot posameznik, ki se mora najti v ekipi in vsak dober kuhar sam zbere ljudi, sodelavce, s katerimi lahko dela in ustvarja. Ne da te pošljejo v ogenj in rečejo, znajdi se. Tako ne gre. Ne obžalujem svoje direktnosti in povem to, kar mislim. Ne 'slinim' se naokoli tako kot nekateri v hiši.

Stoji za svojimi besedami.
Stoji za svojimi besedami. FOTO: POP TV
Ves čas si bil s svojimi kreacijami zelo blizu zmage. Si iskal potrditev pri šefu?

Tako je, moje merilo kvalitete je bil šef Bine in potreboval sem samo njegovo mnenje in ne Tomaževo, ker je bil moj konkurent in mi ne bi nikoli povedal iskreno, kaj misli.

Ko želene potrditve nisi dobil, ti je za hip vse padlo dol. Tudi sicer v življenju tako hitro obupaš?

Ne, ni res, ko mi ne gre, ne vržem puške v koruzo. Mi pa ni vseeno, da je šef vedno rekel, da sem bil blizu, ampak da je bila solata premalo kisla oziroma da so na vegetarijanskem krožniku manjkale bučke. In potem sem si mislil, kaj potem iščeš, če ne perfekcije?

Jasen si bil že na samem začetku, da si prišel zmagati, misliš, da so ti ljudje zamerili ambicioznost?

Prišel sem pokazat, kaj znam. Kot 26 letni fant iz Ljubljane znam veliko, obenem pa je pred mano še dolga in trnova pot.

Mnogim so v spominu ostale tudi tvoje ostre besede, ki si jih namenil Tomažu in ko si s pestjo zamahnil proti njemu. Smo o tebi dobili napačen vtis?

Tako je. Vsakemu sem namenil nekaj besed, tako slabe kot dobre. Odvisno komu in zakaj in Tomažu bi z veseljem popravil nos. Ne, nikakor. Sem oseba, ki je premišljena, preračunljiva, zagrižena, nepopustljiva in ki bo naredila vse, da doseže svoj cilj.

Spremljaj dogajanje v Gostilni kjerkoli in kadarkoli - samo na VOYO!

Česa o tebi nismo izvedeli v Gostilni? Si imel kakšnega skritega aduta?

O, kar veliko. Sem zelo romantična duša, česar v hiši niste imeli priložnosti videti. Morda le delček. Ampak nič resnega, zgolj za zabavo in popestritev dogajanja ter da sem pomagal nekaterim osebam, ki imajo zunaj osebe, ki jih imajo najraje in s tem preprečil žalost in jok.

Savina je dejala, da imaš zelo oster nož, ker si nadarjen kuhar, ter nabrušen jezik. Si kdaj v Gostilni obžaloval svoje besede?

Ja, Savina je imela kar direktno vprašanje. Nož mora biti oster in izkušen kuhar se ne sme porezati kot mali Tomažek. Savini se opravičujem, ker sem omenil njene perfektne noge, ki jih kar nisem in nisem mogel nehati gledati in kot sem rekel, sem opazil malo celulita in napadel vizažista, ker s korektorjem ni uspel popraviti tega 'lepotnega izpuščaja'. Tako da, Savina, imaš hude noge in zavidam tistemu, ki jih boža.

Komu bi zmago najbolj privoščil?

Zmago privoščim Mitji, ker je pravi 'dedec' in zna dvigniti glas. Je pa tudi on v vsej svoji velikosti zelo čustven človek in tako je prav. Tudi moški kdaj jokamo, ne samo Tilen na postelji ali Irena.

Kaj je bil zate najtežji trenutek v šovu? Če bi lahko zavrtel čas nazaj, kaj bi spremenil?

Stopil bi pred šefa in poslušal njegove besede o meni. Seveda ne morem pozabiti niti tistih nesrečnih bučk. Ampak menim, da se je tukaj šef uštel in rekel točno to, kar dela tudi sam. Pri dobrem in vrhunskem krožniku je vedno odpadna zelenjava, temu se reče krožnik v detajlu.

Je kuhinja edina 'ženska', ki ji v tem trenutku posvečaš vso svojo pozornost?

(smeh) Ne vem, kuhinja je prvo, potem pa vse ostalo. Naj ostane skrivnost še nekaj časa, drugače pa nič resnega ta trenutek.

V šovu je ostal Tilen, medtem ko se je Žiga moral posloviti.
V šovu je ostal Tilen, medtem ko se je Žiga moral posloviti.FOTO: Aljoša Kravanja

KOMENTARJI (263)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493