Zadovoljna.si
bepop

Trači

Bili so slavna najstniška skupina! Kaj počnejo danes?

Z.L.
14. 03. 2012 14.17
62

Bepop je bila najstniška glasbena skupina, ki je nastala v licenčnem resničnostnem šovu Popstars in so jo ustanovili pred desetimi leti. Tinkara, Alenka, Simon, Ana in Nejc so čez noč postali vzorniki številnih punc in fantov ter bili deležni občudovanja povsod, kjer so se pojavili. Le kdo se ne spomni njihovega velikega hita Moje sonce, ki je kraljeval na domala vseh glasbenih lestvicah. Septembra 2002 je za posledicami prometne nesreče tragično preminil Nejc Erazem in skupina se je znašla pred težkim vprašanjem: nadaljevati kariero brez njega? Odločili so se, da bodo vztrajali, saj bi to želel tudi Nejc. Leta 2004 so javnosti sporočili, da bodo naredili krajši premor, kmalu zatem pa so se pojavile prve govorice o razpadu skupine, ki se je uradno zgodil avgusta 2005.

Bili so oboževani povsod, kjer so se pojavili.
Bili so oboževani povsod, kjer so se pojavili.FOTO: POP TV
Septembra 2002 so ostali brez Nejca.
Septembra 2002 so ostali brez Nejca. FOTO: POP TV
Spomladi leta 2002 so v licenčnem resničnostnem šovu Popstars na Pop tv med nekaj tisoč prijavljenimi kot najbolj talentirane izbrali 22-letno Tinkaro Zorec iz Celja, 19-letno Alenko Husič iz Ormoža, 23-letnega Simona Megliča iz Tržiča, 20-letno Ano Praznik iz Zagorja ob Savi in 17-letnega Nejca Erazma iz Mirne na Dolenjskem. Peterica je bila temelj za nastanek najstniške glasbene skupine, ki so jo na podlagi predlogov oboževalcev poimenovali Bepop. Moje sonce je bil njihov prvi hit, ki je v nekaj dneh zasedel prva mesta skorajda vseh slovenskih glasbenih lestvic in je bil napoved istoimenskega prvega albuma, ki je izšel 16. septembra leta 2002.

Nejc umrl v prometni nesreči

Le štiri dni zatem je skupina ostala brez simpatičnega Nejca Erazma, ki se je hudo ponesrečil z motorjem in v prometni nesreči izgubil življenje. Skupina se je znašla pred ključnim vprašanjem: končati glasbeno pot ali jo kljub tragični izgubi vendarle nadaljevati? Na koncu so se odločili za slednje, saj so bili prepričani, da bi si to želel tudi Nejc sam. Polni motivacije so nadaljevali glasbeno ustvarjanje in se konec leta 2002 podali na vseslovensko turnejo, ki je podirala vse rekorde. Ker je bila več kot uspešna, so jo ponovili tudi leto zatem, istega leta pa sodelovali tudi na izboru pesmi za Evrovizijo. Leta 2004 so se "bepopovci" odločili, da si vzamejo nekaj mesecev premora, kmalu zatem pa so se pojavile prve govorice o razpadu skupine. Te so se kmalu izkazale za resnične in avgusta leta 2005 so Simon, Tinkara, Alenka in Ana šli vsak svojo pot.

Po razpadu skupine so ostali v prijateljskih odnosih.
Po razpadu skupine so ostali v prijateljskih odnosih.FOTO: POP TV

Kaj počnejo danes?

"Bepopovci" so po razpadu skupine ostali v prijateljskih odnosih. Ana se je preselila v Maribor in se zaposlila na radiu, Tinkaro, ki je bila zaposlena že v času obstoja skupine, pa je leta 2005 razveselila hčerkica Tya. Simon pa se je zaposlil na eni od televizijskih postaj, se ustalil in postal očka deklici Isabelli. Alenko, ki je edina ostala v glasbenih vodah in postala članica druge skupine, pa je v zasebnem življenju (tako kot preostala dva starša v skupini) razveselila hčerkica Alina.

KOMENTARJI (62)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368