Zadovoljna.si
Ameriška davčna uprava od nje terja več kot milijon in pol ameriških dolarjev.

Trači

Svet jo obožuje, mož izkorišča, država pa terja

Z.M.
18. 04. 2012 16.36
8

Lindsey Vonn je morda res trenutno najboljša smučarka na svetu, a njeno zasebno življenje je vse prej kot cvetoče. Štirikratna dobitnica kristalnega globusa se namreč ukvarja z več kot milijon in pol dolarjev vrednim dolgom državi in bolečo ločitvijo od soproga Thomasa Vonna. 27-letna športnica je dolga leta urejanje finančnih zadev zaupala svojemu partnerju, ki je bil hkrati njen menedžer in trener, astronomski davek pa jo je doletel za leto 2010, ko je na olimpijskih igrah v Vancouvru osvojila zlato medaljo. Razočarana nad Thomasom poizkuša stvari zdaj urediti sama, komaj pa čaka, da se tudi uradno loči od svojega moža, ki ga krivi za nesporazum okoli plačevanja davkov.

Ameriška davčna uprava od nje terja več kot milijon in pol ameriških dolarjev.
Ameriška davčna uprava od nje terja več kot milijon in pol ameriških dolarjev.FOTO:
Trenutno najbolj uspešna smučarka se zasebno poleg dolga bori še z ločitvijo.
Trenutno najbolj uspešna smučarka se zasebno poleg dolga bori še z ločitvijo. FOTO: Reuters

Ameriška davčna uprava (IRS) je 2. aprila proti 27-letni smučarki Lindsey Vonn in njenemu zdaj že skoraj nekdanjemu soprogu Thomasu Vonnu vložila pravico do zaplembe 1.705.437 ameriških dolarjev. Gre za davek športnice za leto 2010, ko je na olimpijskih igrah v Vancouvru osvojila zlato medaljo. Ameriški mediji so novico hitro razpršili po celini, Lindsey pa se je na pisanje takoj odzvala z elektronskim sporočilom, v katerem zatrjuje, da namerava vsoto takoj plačati. Za dolg državi do nedavnega ni vedela, saj je finančne stvari urejal njen mož, ki je bil v določenem obdobju tudi njen menedžer in trener. Športnica je nad njegovim obnašanjem razočarana, par pa je trenutno v postopku ločitve.

Mož jo je razočaral

"Razočarana sem nad stanjem. Šele nedavno sem izvedela za dolg in sem storila vse, kar je v moji moči, da ga takoj poravnam. Denar, ki ga dolgujem, je bil za davčno leto 2010, za katerega sem napoved pravočasno vložila in v celoti plačala. To je pomembna lekcija zame. Da nisem imela nadzora nad svojimi financami in da sem se zanašala na nekoga drugega, za katerega sem verjela, da dela v mojo korist, je bila napaka, ki je ne bom ponovila," je svetlolasa prvakinja zapisala na svojem Facebook profilu, na katerem ima več kot pol milijona spletnih prijateljev. Njeni privrženci so jo številčno podprli in izrazili sočutje ob njenem razočaranju nad človekom, ki mu je brezpogojno zaupala. Vonnova sicer velja za največjo zaslužkarico med smučarkami, v letošnji sezoni pa je zaslužila skoraj pol milijona evrov. Večina njenega premoženja pa ne prihaja iz medalj, temveč predvsem iz dobičkonosnih sponzorskih pogodb.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375