Zadovoljna.si
Obtožili so jo, da na tekmah nosi prepovedano spodnje perilo.

Novice

Ali Tina nosi prepovedano perilo?

Z.M.
11. 01. 2012 08.54
38

Naša najboljša smučarka Tina Maze se je nedavno že četrtič letos uvrstila na stopničke in zasedla odlično drugo mesto, z dobrimi rezultati pa navadno pride tudi zavist in škodoželjnost. Tina jo je okusila kmalu po razglasitvi rezultatov, ko so jo Švicarji obtožili, da pod smučarskim dresom nosi prepovedano spodnje perilo. Ustreznost slednjega menda še preverjajo.

Tini so že četrtič v sezoni okoli vratu obesili srebrno medaljo.
Tini so že četrtič v sezoni okoli vratu obesili srebrno medaljo.FOTO: Reuters
Kaj sicer pravijo pravila? Pravila Mednarodne smučarske zveze zelo natančno opredeljujejo okvire, v katerih morajo biti smuči, smučarski čevlji, vezi … Sporno smučarsko perilo, ki se ga ne testira tako sistematično kot ostale navedene elemente, je v pravilih zajeto v odstavku o tekmovalnih dresih oziroma kombinezonih. Poleg prepovedi ''plastificiranja'' in uporabe kemičnih sredstev je opredeljena še minimalna prepustnost, ki mora znašati 30 litrov na kvadratni meter v sekundi ob 10-mm vodnem pritisku.

Tini Maze tudi to sezono smučke letijo kot namazane in temu primerni so tudi njeni rezultati. Pred dnevi je tako že četrtič osvojila srebrno medaljo in med slovenskimi navijači povzročila pravi val navdušenja. A vsi se njenih uspehov ne veselijo tako kot mi. Švicarji so se namreč po tekmi nesramno vtaknili v spodnje perilo ene najuspešnejših slovenskih športnic. Trdijo, da so Tinine spodnjice preveč prosojne in izdelane iz nepravega materiala. Pritožba naj bi bila že zavrnjena, ustreznost perila pa naj bi tabor Mazejeve preveril še pri samem proizvajalcu. Massi sicer pravi, da švicarska pritožba ne sodi v kategorijo ''fair play'', šef švicarske ekipe za hitri disciplini Stefan Abplanalp pa na to odgovarja: ''Ne gre za protest proti Tini Maze osebno. Gre za vprašanje, ali si lahko kdo ustvari tovrstno prednost pred ostalimi.''

Z neutemeljenimi obtožbami se ne obremenjuje

28-letna Črnjanka se s takimi in podobnimi obtožbami ne obremenjuje. Osredotoča se na smučanje in verjame v svojo ekipo, predvsem v trenerja in intimnega partnerja Andrea Massija, s katerim naj bi se, kot smo poročali nedavno, kmalu preselila v prestižno stanovanje v Novi Gorici. Športno ljubezenski tandem že vse od leta 2008 velja za nepremagljivega, poleg športne pripravljenosti pa ju z energijo polni tudi ljubezen.

28-letna športnica se posveča le smučanju, govorice in natolcevanja je ne zanimajo.
28-letna športnica se posveča le smučanju, govorice in natolcevanja je ne zanimajo.FOTO: Damjan Žibert

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368