Zadovoljna.si
Princ Charles in Camilla - 7

Trači

Velika Britanija v šoku: razkrinkali načrt atentata na kraljevi par!

J.V.
14. 05. 2015 11.13
13

Britanski otok je v šoku. Po poročanju tamkajšnjih medijev naj bi irski policisti preprečili načrtovanje umora britanskega princa Charlesa in njegove soproge Camille Parker-Bowles. Le nekaj kilometrov od kraja, ki naj bi ga kraljevi par obiskal v prihodnjih dneh, so zasegli več kosov orožja in aretirali šest ljudi.

Princ Charles in Camilla - 7
Princ Charles in Camilla - 7FOTO: Reuters

Irska policija je razkrinkala načrtovanje atentata na kraljevi par ter zaplenila veliko količino orožja nedaleč od mesta, ki ga ima princ Charles namen obiskati čez nekaj dni. Gre za mesto, kjer je bil umorjen njegov prastric Lord Mountbatte leta 1971.

V akciji so aretirali šest ljudi, ki so se skrivali na različnih lokacijah po državi in posedovali orožje. Osumljence pa naj bi spremljali že nekaj časa. »Policija je nadzorovala določeno število ljudi zadnjih nekaj mesecev. Odkar je bilo oznanjeno, da na obisk prihaja kraljevi par, so varnost in previdnostne ukrepe še poostrili in nič ni bilo prepuščeno naključju,« je za medije povedal neznani vir.

Dva od aretiranih moških sta v dvajsetih letih, pri njima pa so našli več kosov orožja in bombe. Orožje so našli tudi na dvajsetih drugih lokacijah po državi, policija pa predpostavlja, da so aretiranci povezani z IRA.

To je za kraljevi dvor zagotovo velik šok, ki ga ni nihče pričakoval, saj so bili zadnjih nekaj tednov vsi popolnoma osredotočeni na prihod nove britanske princese Charlotte.
 

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471