Zadovoljna.si
Tanja Žagar in Blaž Švab

Narodna

Modrijan Blaž priznal, da mu je en zelo znan obraz nadvse všeč!

J.V.
2013-06-18 11:44
46

Blaž Švab je edini samski fant v priljubljeni narodno-zabavni skupini Modrijani. Potem ko so mu mediji v zadnjih mesecih pripisovali romanco s pevko Tanjo Žagar, Blaž pravi, da sta le dobra prijatelja in da je sam še vedno izgubljen med iskanjem pravega dekleta, s katerim si bo lahko ustvaril družino. Pravi, da se je ljubezni že odpravil naproti in pripravljen bo počakal na tisto pravo, ki mu bo ukradla srce!

Blaž Švab prihaja iz trenutno najbolj iskane narodno-zabavne skupine pri nas, ansambla Modrijani. Fantje so polno zaposleni s številnimi nastopi, na katerih Blaž priznava, da pogosto opazi dekleta, ki ga močno pritegnejo. A tiste prave, za zdaj še ni našel. Pri dekletu mu je najbolj všeč to, da izžareva veselje do življenja, plesa in petja. Morda pa mu ta pot prekriža še to poletje!

Ali ste trenutno še samski?
Samski. A ne zato, ker bi si to želel. Dvojina je najlepša pogruntavščina tega planeta. (smeh)

Veliko se je pisalo o vaši romanci s Tanjo Žagar. So med vama res preskočile iskrice?

Bila je prvoaprilska šala. Nisva bila seznanjena s tem. Potem se je začelo o tem pisati. Na nastopih so k meni pristopali ljudje vseh generacij, otroci in fantje in me spraševali, ali je to res, predvsem pa to naklonjeno pozdravljali. Sicer pa se s Tanjo zelo dobro razumeva. Rada se pogovarjava in veliko smejiva. Ni pa bilo nikoli med nama ničesar. Dobro je, da to iskreno povem, fantje me na koncertih čudno gledajo, me je postalo strah. (smeh)

Je morda kakšna druga znana Slovenka, ki je po vašem okusu?

Zdaj pa sem se ujel v vprašanje. Takole bom razložil. Z Modrijani vsak teden igramo na nekaj odrih. Vedno znova sem navdušen, koliko lepih in simpatičnih obrazov srečujem na tem malem koščku zemlje. A tista iskrica na obrazih, ki me pritegne in jo zaznam, je pravzaprav veselje do življenja, plesa, petja ... Dekle, ki to izžareva, me močno pritegne. Včasih mi na odru res zastane dih. Pogosto moram vklopiti tisti del možganov, ki je zadolžen za razum in si reči, 'Ajde, dečko, takoj pospravi mikrofon in čim prej spokaj domov.' Želim reči, da me ne privlačijo tako dekleta iz javnega življenja, odkrito pa priznam, da mi je en zelo znan nasmeh res všeč.

So vam sicer všeč energična in glasna dekleta?

V glavi se mi je na hitro zavrtel film, spomnil sem se nekdanjega dekleta. Ah, kako čas beži. Bila je energična, zelo, čutna, ljubila je življenje, rada je plesala, se smejala, rada je od navdušenja globoko zavzdihnila ali ob pogledu na jasno nebo ali ob dobri hrani ali ob dotiku, težkem od nežnosti. Torej, energija da. Glasno dekle, ob tem pomislim na dekle, ki je na vsakem koraku v središču pozornosti, govori o tem pa onem, ni nikoli tiho, čas je vseskozi zapolnjen, ne, to me ne pritegne. Rad imam tišino. Rad imam tudi prazen prostor, v življenju in odnosu, le tako lahko vklopim kreativnost in prostor napolnim s čim novim. Budistična misel, da je bistvo šalice za kavo njen prazen prostor, je tudi moje osebno vodilo za manjšanje ega in osebno rast.

Si sicer želite najti resno dekle in se ustaliti?

Želim si resne punce in želim si družine, a ne za vsako ceno. Ne, da bi bila družina pomirjena. V Alkimistu piše, da če greš ljubezni naproti, ti ta pride na pol poti. Na svojo polovico poti sem se odpravil, tako da skrbim za svoje dobro počutje in osebno rast, le kako bom sicer lahko osrečeval. Pripravljen bom počakal na priložnost. Seneka je tisočletji nazaj definiral srečo, in sicer je rekel, da je sreča sovpadanje pripravljenosti s priložnostjo. Del odgovornosti nosim sam. Nepripravljen ne bom znal ujeti tiste 'prave'. Me pa tolaži misel, da je menda tistih pravih več. Prepričan sem, da sem jih v svojem življenju že nekaj spregledal.

Kakšna je vaša sanjska ženska?

Ne morem na to odgovoriti. Sodelavke mi pogosto rečejo, 'Blaž, vse tvoje simpatije so si med sabo podobne.' Ne vem, če to drži. Ta iskra, ta kemija, saj veste, da se včasih zgodi pri človeku, kjer najmanj pričakuješ, na kar pa nimamo vpliva, tudi če bi hoteli. Težko je ljubiti z glavo. Vsake toliko pogledam v nebo in rečem, 'Ok, zdaj pa pridi. Dovolj imam čakanja.'

Vam je kakšno srečanje z oboževalko ostalo še posebej  v spominu?

Ganilo me je, ko je eno dekle na nekem nočnem igranju prišlo do mene in mi na roko nadelo zapestnico z Brezij, da me bo čuvala in dajala moč. Lepo. Ganilo me je.

S poletjem se prične čas, ko vsi pokaže malo več gole kože, tudi vam v tem času 'podivjajo' hormoni?

Ne sprašujte. Hormone bi lahko izvažal. Tolaži me misel, da se menda na stara leta tudi to umiri. Sicer me bo predčasno pobralo. Tudi srce ne vzdrži tolikšnega pospešenega obtoka 100-krat dnevno. Vožnja po mestu poleti pa je sploh nevarna za promet. Bog je imel tisti dan res dober dan in ustvarjalnost na višku. Nam pa je usojeno, da le to opevamo. Lepo poslanstvo.

Ekskluzivno na VOYO!

Sicer pa si lahko neposredni prenos koncerta ob 2.rojstnem dnevu Kuponko.si z zvezdami - ansamblom Modrijani in Janom Plestenjakom ogledate tudi na voyo.si v živo!

Ne spreminjajte načrtov – spremljate ga lahko kjerkoli. Začnemo ob 20:30! VOYO - v najboljši družbi.

Pridružite se nam na Facebooku, to lahko storite s klikom na

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133