Zadovoljna.si
Teja Perjet

Domači trači

Teja iz šova Gostilna išče šefa čelno v tovornjak!

N.J.
14. 11. 2013 11.30
111

Teja Perjet, udeleženka prejšnje sezone šova Gostilna išče šefa, je bila udeležena v hud prometni nesreči. Na italijanski avtocesti je prehitevala tovornjak vlačilec, ko je njeno vozilo iz njej neznanega razloga samo zavilo v desno. Naslednje, česar se spomni, je pok, udarec v glavo in rdeča barva, nato se spomni, da je preverjala, ali je njena glava cela …

Teja Perjet
Teja PerjetFOTO: Facebook

Teja se je vozila proti Trevisu, kamor je šla po prijatelja, ki sta se vrnila s potovanja. Med prehitevanjem tovornjaka po avtocesti je njeno vozilo pri 120 kilometrih na uro na ravni cesti, kakor je povedala, samo od sebe zavilo v desno. Kot je povedala za medije, še sama ne ve, kako je prišlo do tega, da je izgubila nadzor nad svojim starim avtomobilom. Trčila je ob tovornjak vlačilec, odbilo jo je v ograjo, nekaj časa se je vrtela po cesti, nato pa se končno ustavila. Kolikor hitro je mogla, je zapustila avto in poklicala policijo. Spomni se, da je močno počilo, udarila je v glavo, pred seboj je videla le rdečo barvo in nemočno opazovala, kako so se drugi avti izogibali razbitinam na cesti. Kot je zaupala, sta se odprli obe zračni blazini in močno se je kadilo.

Zanimal jo je vzrok

Teja, ki je nesrečo doživela pred dvema tednoma, pravi, da se zdaj super počuti in da je vesela, da se je izšlo tako, kot je. "Počutim se v redu, sem imela srečo, da z mano ni bilo nič. Ni me zagrabila panika," je povedala in dodala, da jo je bolj zanimalo, zakaj je do tega prišlo. Avto, ki sta ga z Janijem rabljenega kupila pred približno dvema meseca, naj bi imel napako, za katero nista vedela. "Od nesreče dalje sem se bolj ukvarjala s tem, da bi ugotovila, kaj je bilo z avtom narobe, a žal ni uspelo. Avto je bil totalka razbit, zato sploh niso mogli pogledati, kaj je bilo narobe. Baje so bile za nameček še gume tako slabe … jih nisem pravočasno menjala," je priznala Teja. "Avto sva kupila na hitro in nisva bila dovolj pozorna, nisva ga dobro pregledala." Avto se je menda že prej med vožnjo večkrat čudno obnašal. "Čudno je preklapljal, a sem ga nujno rabila in nisem našla časa, da bi ga peljala na servis. Večkrat sem si rekla, da bom, a sem odlašala, zdaj pa se je to zgodilo."

Ohranila trezno glavo

Janija Teja ni želela pretirano vznemirjati. Po nesreči je ohranila trezno glavo. "Janija sem poklicala in mu mirno povedala, da sem imela nesrečo. Zaradi načina, kako sem mu povedala, ni mogel dobiti občutka, da je bilo kaj hudega, dokler ni videl avta. Ko sva se videla, pa je tako videl, da sem cela. Nisem ga hotela vznemirjati," je zaupala simpatična kulinarična navdušenka, ki je sicer ob nesreči izjemno modro odreagirala, ko je po trčenju karseda hitro zapustila vozilo, saj bi sicer tvegala, da bi vanjo trčil kateri drugi avtomobil in ji lahko zadal celo usodne poškodbe. "Vse se zgodi z razlogom. Lahko, da je to kazen, lahko le opozorilo," je povedala.

Teja in Jani na razvajanju
Teja in Jani na razvajanjuFOTO: Facebook
Uživa v hitri vožnji, a daje prednost varnosti

Teja je voznica že 12 let, opravila pa je tudi tečaj varne vožnje, saj se zaveda, da je treba biti na cesti pripravljen na vse mogoče. "Znam odreagirati v situacijah. Včasih rada pritisnem na plin, ampak sem previdna, kje to naredim. Nočem nikoli izzivati," je zaupala. "Že pred časom mi je oči rekel, da naj opravim tečaj na Vranskem in sem ga. Res sem veliko odnesla od tega. Tam se naučiš, kako odreagirati v situacijah, na mokrem, spolzkem terenu …" Tokrat se je menda vse zgodilo tako hitro, da časa za razmišljanje o tem, kako naj odreagira ni bilo, poleg tega pa se je avto pri 120 kilometrih na uro zaradi domnevne napake obnašal popolnoma nepredvidljivo. "Ni me tako zaneslo, da bi lahko odreagirala. Avto je zavil tako v desno, da sem priletela praktično frontalno v tovornjak ... Zabila sem vanj s sprednjim delom avtomobila. Pa še rezervno pnevmatiko sem imela … Res sem hvaležna, da se je tako izšlo," je dodala Teja, ki pravi, da se moraš v življenju res zavedati, da te v sekundi lahko več ni. Sicer pravi, da nikoli ne sede za volan, če pije alkohol in da med vožnjo, v primeru, da ji zazvoni telefon, vedno uporablja slušalko.

Z Janijem si zdaj polnita baterije

Teja je nesrečo k sreči preživela le z nekaj modricami ter bolečinami v vratu in glavi. Zdaj sta si z Janijem privoščila 4-dnevno razvajanje v termah, kjer pravi, da močno uživata. "Pred poletjem smo tu imeli kulinarični večer za goste in sva se zmenila, da se lahko enkrat kasneje prideva razvajat za 4 dni. In res naju razvajajo, imava super sobo, hodiva na masaže … Mislim, da si bova v štirih dneh napolnila baterije za naslednji dve leti," je še zaupala. Kot kaže, se imata super, v prostem času pa se zabavata še ob monopoliju.
 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (111)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478