Zadovoljna.si
Polnozrnat kruh

S plesom do zvezd

Slasten domač kruhek po receptu Nadiže Pleško

Mag. Nadiža Pleško, prehranska coachinja
24. 04. 2019 09.46
0

Mmmmmmmmmmmm, vonj po kruhu v domačem domu. Ta mi vedno pričara domačnost in toplino. Dolgo sem iskala in nadgrajevala recept za domač kruh, ki bi ga lahko pripravila na enostaven in hiter način. In da bi ga lahko pripravil čisto vsak. In mislim, da sem ga našla. Recept, ki vam ga zaupam danes, je res preprost. Kruh pa okusen in narejen iz samih kvalitetnih sestavin.

NAGRADNA IGRA: 

Prijave na Sparovo plesno tekmovanje S PLESOM DO ZVEZD so zaključene! Izmed vseh, ki se bodo uvrstili v finale tekmovanja, bo na koncu strokovna komisija pod vodstvom Katarine Venturini izbrala zmagovalca, zmagovalni par ali skupino, ki prejme glavno nagrado - plesno delavnico v Londonu, in sicer v Pineapple Dance Studios. Glasujte TUKAJ in pomagajte svojim favoritom do finala!

Mag. Nadiža Pleško, prehranska coachinja
Mag. Nadiža Pleško, prehranska coachinja FOTO: Aljoša Rebolj

Za štruco kruha boste potrebovali:

500 g polnovredne pirine moke,

0,5 l mineralne vode ali navadne vode,

sezamova semena – 50 g,

sončnična semena – 50 g,

bučna semena – 50 g,

bio kislo rženo testo – polovičko vrečke,

malo žličko soli.

Priprava:

Vzamete večjo skledo in vanjo presejete pol kilograma polnovredne pirine moke. Dodate malo žličko soli in premešate. Na sredini sklede, v moki naredite jamico in dodate polovico vrečke kislega testa, semena (nekaj malega jih pustite za povrhu kruha) in 2 dcl vode. Z vilico premešajte vse sestavine in počasi dolivajte vodo. Na koncu morajo biti vse sestavine homogene in lepo premešane, testo pa mokro na otip.

Pripravite pekač in ga obložite s papirjem za peko. Dno pekača posujte s semeni, nato dodajte testo iz sklede kar z vilico ali žlico. Ga enakomerno poravnate po celi dolžini pekača in posujte s semeni.

Pečico segrejete na 200 stopinj. Pekač postavite v ogreto pečico. Pečete 20 min na 200 stopinjah in nato še okoli 40 min na 180 stopinjah.

Kruh ohladite na rešetki. Zavijte ga v kuhinjsko krpo. Tako bo ravno prav hrustljav.

P.S.: Jaz večinoma spečem kar dve štručki hkrati. Eno tekom tedna pojemo, drugo pa razrežem na rezine in zamrznem. Tako imam domač kruhek vedno pri roki.

Pa dober tek,

vaša Nadiža!

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 658