Zadovoljna.si
Will Smith se za lepo telo ne boji spotiti.

Samo za moške

Hollywood v gibanju

Julijana Grce
13. 08. 2008 07.23
1

Morda se nam zdi, da se zvezdnikom ni treba preveč truditi za lepo postavo. Kljub temu pa tudi oni kdaj obiščejo telovadnico ali si poiščejo osebnega trenerja.

Vas zanima, kako jim uspe, da so vedno videti popolni, pa čeprav so skoraj vedno pod budnimi očmi kamer in paparacov? Za vas smo izbrskali skrivnosti o tem, kako hollywoodski zvezdniki skrbijo za svoje telo.

Will Smith se za lepo telo ne boji spotiti.
Will Smith se za lepo telo ne boji spotiti.FOTO: Reuters

Colin Farrell se ubada s tem, koliko vaj mora narediti za čvrste mišice le takrat, kadar to od njega zahteva vloga v kakšnem filmu. Nerad hodi v razne fitnes centre, vendar pa mu še vedno uspe, da je videti odlično. Vas zanima kako? Berite dalje.

Ko se je Colin pripravljal za vlogo v filmu Alexander, je vsako jutro tekel in se telesno pripravljal, kot so se Makedonci pripravljali v preteklosti, ko so morali vsak dan biti v najboljši formi in pripravljeni na nove zmage. Tri tedne je vsak dan delal tudi  vaje za moč. Vendar pa ni hodil v telovadnico ali dvigoval uteži. Ko se ne pripravlja za filmske vloge, pa se Colin nerad spoti samo zato, da bi bil videti dobro.

Niti Brad Pitt se ne more izogniti telovadbi. Način njegove vadbe pa se spreminja glede na to, kaj od njega zahteva vloga v filmu. Vedno se trudi ostati v dobri telesni pripravljenosti, vendar pa se je tudi pripravljen marsičemu odpovedati, ko je to nujno. Svoje telo oblikuje s pomočjo osebnega trenerja.

Za vlogo v filmu Troja je Brad Pitt telovadil s pomočjo osebnega trenerja Gregoryja Jounjon-Rocheja, lastnika Holistic Fitness in avtorja The Action Hero Body. Na vlogo se je intenzivno pripravljal eno leto. Prva dva meseca je telovadil dve do tri ure dnevno v telovadnici in dve uri vadil bojevanje z mečem. Bradovo trdo delo se je izplačalo, saj si je 'pridelal' 4,5 kilograma mišic, ki jih še vedno vzdržuje s pomočjo osebnega trenerja.

Will Smith redno skrbi za dobro telesno pripravljenost, zato je vedno v dobri formi. Dobro skrbi za svoje telo in se mu za dobre rezultate ni težko spotiti. In kaj je njegova skrivnost?

Keanu Reeves zna tudi plesati.
Keanu Reeves zna tudi plesati. FOTO: Reuters

Ko se je pripravljal za vlogo v filmu Jaz, robot, je telovadil pet dni tedensko. Pri vsakem treningu se je osredotočil na enega ali dva dela telesa, dokler ni bil popolnoma izčrpan. Vsaj šest dni tedensko je tekel vsaj osem kilometrov in dvakrat tedensko boksal. Ko ne telovadi zaradi filmov, pa vseeno vsak dan posveti nekaj časa oblikovanju svojega telesa.

Orlando Bloom je zaradi svojega načina telovadbe vedno v "formi". Vedno skrbi za svoje telo in vedno je v gibanju, zato je na svoje telo lahko vedno ponosen.

Strogo se drži telovadnega programa petih faktorjev. Prav tako pa redno skrbi za svoje telo tudi z jogo in pilatesom. Pravi: „Ukvarjam se z jogo in pilatesom. Srečo imam, da imam odlično postavo in hočem, da tako tudi ostane.“ Telovadba petih faktorjev pa gre takole: Prva faza te vadbe so vaje za srce, s katerimi si ogrejemo mišice in pospešimo srčni utrip. Druga in tretja faza so vaje za spodnji in zgornji del telesa (vsakemu delu se posvečamo pet minut). V četrti fazi se posvetimo vsem štirim mišičnim skupinam, le da vsak dan delamo za vsako skupino drugačne vaje. V zadnji, peti fazi pa se znova posvetimo vajam za srce – le da naj bodo za konec veliko bolj intenzivne in jih delamo pet minut.

Tudi Keanu Reeves redno telovadi. Njegova dnevna vadba ohranja tega zvezdnika iz Matrice v dobri formi. Ta 1,8 metra visoki zvezdnik za svoje telo skrbi tako dobro, da nikoli ni videti preveč shujšan. Keanu skrbi za to, da ima vedno dovolj mišic. In kako mu uspe?

Ko se je pripravljal za film Hitrost, je za njegovo telesno pripravljenost skrbel olimpijski trener gimnastike. Poleg tega pa je tudi dvigoval uteži in se udeleževal vadbe aerobike. Rad se spoti na igrišču za košarko in hokej, tuja pa mu nista niti dvoranski ples in jahanje.

Matt Damon za svojo postavo skrbi ne glede na to, ali se pripravlja na filmsko vlogo ali ne, vendar pa se s telovadbo, kadar se ne pripravlja za novo filmsko vlogo, ne obremenjuje preveč. In vendar mu uspe ostati v dobri telesni pripravljenosti. Vas zanima kako?

Matt se je za filme o Jasonu Bournu pripravljal z osebnim trenerjem Michaelom Torchio. Vsak dan je eno uro in pol  boksal in nato dvigoval uteži. Da mu med snemanjem ne bi zmanjkalo energije, je približno še uro in pol treniral filipinsko borilno veščino kali.

Tako za svoje telo skrbijo zvezdniki. Ste morda našli tudi kakšen način vadbe, ki ustreza vam?

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399