Zadovoljna.si
Le kaj sporoča?

Samo za moške

Tetovaža na moškem telesu

P.V.
20. 04. 2009 18.58
1

Omislijo si jih v različnih oblikah, velikostih in barvah. Številni moški – od poslovnežev do običajnih delavcev, profesionalnih športnikov in rock zvezd – tetovaže preprosto obožujejo.

Jaz sem mačoooo ...
Jaz sem mačoooo ...FOTO: iStockphoto

Moške tetovaže niso modna muha, saj so jih nosili že 12 tisoč let pred našim štetjem. Znano je, da so se pripadniki starih plemen, kot so Azteki in Maori, pred odhodom na lov namazali z zemeljskimi barvami. Kmalu so začeli risati na kožo najrazličnejše motive, ki so predstavljali pripadnost določenemu plemenu ali pa so označevali hierarhični položaj v njem. Ne le pripadniki plemen, nad tetovažami so bili navdušeni tudi Stari Grki in Rimljani.

Kaj moške tako zelo privlači?

Kaj jih spodbuja, da si tako silno želijo vbrizgavati barvo v podkožje? Pravijo, da nekateri ljudje želijo na ta način označiti večjo spremembo v svojem življenju. Ali pa želijo ovekovečiti nek pomemben dogodek, osebo ali nekaj, kar je imelo pomemben vpliv na njihovo življenje. Nekateri ljudje so prepričani, da so tetovaže neke vrste magnet za nasprotni spol. Prepričani pa so tudi, da so z risbico na svojem telesu bolj privlačni. Kakor koli, zavedati se moramo, da večja tetovaža ni nujno tudi najlepša.

Le kaj sporoča?
Le kaj sporoča?FOTO: iStockphoto

Kam jih namestiti

Ko se odločite, da si boste omislili tetovažo, je najprej treba izbrati pravo mesto zanjo. Zelo primerni deli telesa so: zgornji del hrbta, ramena, boki, prsi in noga pod kolenom. Veliko manj primerni so vrat, obraz, dlani in prsti ter podlaht. Preden se odločite komu zaupati izdelavo tatuja, se najprej pozanimajte o vseh ponudnikih te storitve v mestu in umetnikih. Nestrokovno izdelana tetovaža namreč hitro zbledi in izgubi barvo, sčasoma tudi obliko in postane neprepoznavna. Zato se odločite za profesionalni studio, z dovoljenjem za delo, ker boste le v tem primeru lahko uveljavljali reklamacijo, če bo ta potrebna. Pozorno preberite deklaracijo za barve, s katerimi umetnik izdela tetovažo.

Premišljeno izberite motiv

Oglejte si fotografije umetnikovih dosedanjih del, povprašajte o pomenu posameznega motiva, ki vam je všeč. Dragi fantje, si lahko zamislite, da bi čez nekaj let ugotovili, da na svojih mišičastih ramenih nosite sporočilo Jaz sem seksi gejša? Pomembno je, da se najprej prepričate, da vam motiv ne bo nehal biti všeč in vam že po krajšem obdobju postal dolgočasen. Zato vam svetujemo, da se najprej odločite za začasno tetovažo z naravnimi barvili. Z vašega telesa bo izginila že čez dva do tri mesece. Če z njo ne boste zadovoljni, se je boste brez težav rešili. Če pa vas bo navdušila, si boste omislili trajno. Zavedati se namreč morate, da boste pravo tetovažo nosili do konca svojih dni, zato odločitev zanjo sprejmite premišljeno in brez kančka dvoma.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471