Zadovoljna.si
Veliko moških ne sliši frekvence govora.

Samo za moške

Moški nas ne slišijo

J.G.
05. 08. 2008 15.52
0

Sedaj imajo moški znanstveni izgovor za to, da lahko rečejo, da nas ne slišijo. Lahko namreč izgubijo sluh za frekvenco govora. Zato imajo lahko tudi težave s komunikacijo.

29 milijonov odraslih Američanov ne sliši dobro, kar je več, kot so predvidevali. Nova študija, objavljena v Archives of Internal Medicine, je razkrila, da eden od šestih moških ne sliši frekvence govora, kar vpliva na človekovo splošno zmožnost, da bi slišal govor. 55 milijonov Američanov pa naj ne bi slišalo visokih frekvenc. Res pa je tudi, da ženske slišijo bolje kot moški.

Veliko moških ne sliši frekvence govora.
Veliko moških ne sliši frekvence govora. FOTO:

Študija je proučila podatke ameriške ankete, ki je vključevala slušne preizkuse in jo je izpolnilo 5742 Američanov, starih od 20 do 69 let, od leta 1999 do leta 2004.

„Poslabšan sluh je bil pogostejši pri udeležencih, ki so kadili, bili pogosto izpostavljeni glasnim zvokom in težavam s srcem in ožiljem,“ je zapisal Yuri Agrawal s sodelavci z bolnišnice Johns Hopkins v Baltimoru.

Vse več ljudi slabše sliši zaradi vse večjega števila starejšega prebivalstva in uporabnikov osebnih slušnih pripomočkov, kot so slušalke, so zapisali raziskovalci. Ker pa lahko slabši sluh vpliva na sposobnost posameznika, da jasno komunicira in se druži, tako tudi negativno vpliva na njihovo delovno produktivnost in splošno počutje. Zato bi omejevanje te težave lahko bilo v splošno zdravstveno dobro.

„Rezultati naše študije kažejo, da moramo s preprečevanjem in pregledi začeti vsaj v zgodnji odraslosti,“ so zapisali Agrawal in sodelavci.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413