Zadovoljna.si
Shaken not stirred

Samo za moške

Najdražji martini na svetu

U.K.
22. 02. 2010 10.00
0

Martini, sestavljen iz džina in vermuta je predvsem po zaslugi Jamesa Bonda ena najslavnejših pijač na svetu.

Shaken not stirred
Shaken not stirredFOTO: iStockphoto

Enostavno ne moremo mimo dejstva, da obstajata dve različici priprave: zmešan in pretresen; pravi poznavalci tudi v resnici razlikujejo med enim ali drugim. Razlika je namreč v vsebnosti antioksidantov. Pretresen martini vsebuje manj antioksidantov kot zmešani. Mimogrede, tako James Bond kot njegov idejni oče Fleming imata raje pretresenega.

Najdražji martini na svetu, je namenjen ženskam
Najdražji martini na svetu, je namenjen ženskam FOTO: iStockphoto

Martini predvsem povezujemo z vplivnimi moškimi, vendar pa je najdražji martini na svetu namenjen ženskam. Ponuja ga Blue Bar v hotelu Algonquin v New Yorku. Martini vam postrežejo v kristalni čaši na srebrnem pladnju. Vendar pa cena martinija ni določena zaradi njegovega okusa ali vsebnosti alkohola, temveč po precej bolj prestižni sestavini. Poleg džina in vermuta vsebuje tudi diamantni zaročni prstan.

Cena pijače naj bi se začela nekje pri 10.000 dolarjih, natančno ceno pa določi velikost diamanta. Sami si lahko izberete prstan, ki ga namenite svoji izbranki, vendar morate vsaj 72 ur pred tem obvestiti hotelsko osebje.

Najdražji martini na svetu
Najdražji martini na svetuFOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493