Zadovoljna.si
Želja po večjem je močnejša od zadrege pri zdravniku.

Samo za moške

EKSKLUZIVNI VIDEO: V eni uri do daljšega penisa

Vesna Pfeifer
10. 10. 2008 18.49
19

Objavljamo ekskluzivne posnetke operacije podaljšanja in odebelitve penisa. V dobri uri lahko kirurg penis podaljša do 4 cm, odebeli pa ga za 25 odstotkov. Za operacijo se odloča vse več Slovencev.

Moški z večjim penisom so bolj samozavestni.
Moški z večjim penisom so bolj samozavestni.FOTO: iStockphoto

Morda daljši penis ne zagotavlja, da bodo moški boljši ljubimci, vendar si manjkajoče centimetre vse več moških zagotovi s kirurškim posegom. Na zagrebški Kliniki Glumičić - Džepina penis podaljšujejo z metodo, ki je ena najbolj pogostih in najmanj tveganih. Dr. Ivo Džepina je pojasnil, da prerežejo ligament, ki pričvrščuje gobasto tkivo penisa na medenico in penis podaljšajo do 4 cm.

V zadnjem času lahko veliko slišimo in beremo o estetskih posegih na spolovilih, tako moških kot ženskih. Gre za nekaj novega ali imajo daljšo tradicijo?

Prve korekcije spolovil so naredili pred več kot 60 leti. Torej ne gre za novost. Ampak v tem primeru gre za vrsto operacije, ki je zelo intimne narave in ljudje o njej ne govorijo veliko. Šele v zadnjih petih, šestih letih opažam, da se o tem govori bolj odprto. Dejstvo je, da tako pri moških kot pri ženskah obstajajo intimne težave, ki jih želijo popraviti.

Kaj se pravzaprav zgodi pri tem posegu, kako podaljšate penis, kako ga odebelite?

Kirurg lahko podaljša penis do 4 cm.
Kirurg lahko podaljša penis do 4 cm.FOTO: iStockphoto

Na voljo je več vrst posegov, s katerimi lahko penis podaljšamo in povečamo njegov volumen. Vrsta posega, ki ga opravimo pri nas, je najbolj pogosta tudi sicer. Prerežemo ligament, ki povezuje gobasti del penisa z medenico in na ta način dosežemo podaljšanje. Volumen penisa pa povečamo z maščobnim tkivom, ki ga posrkamo iz pacientovega trebušnega dela okoli penisa.

Kakšen rezultat lahko dosežete?

Penis lahko podaljšamo za največ 2 do 4 cm. Za povečanje volumna med operacijo vbrizgamo 50 ml maščobnega tkiva, kar je dovolj, da ga odebelimo za 20 do 25 odstotkov.

To so spremembe, ki so vidne v nevzburjenem stanju, je to vidno tudi med erekcijo?

Med erekcijo so pridobljeni centimetri manj vidni, bolj pridejo do izraza med mirovanjem penisa. Povečan volumen pa je seveda viden tudi med erekcijo.

Gre za zahtevno operacijo? Lahko pride do kakšnega zapleta?

To je srednje zahtevna operacija. Vendar pa je tako kot pri vsakem posegu mogoče, da pride do krvavitve, hematoma, težav pri zaraščanju rane, okužbe. Vendar moram poudariti, da so komplikacije redke. Lahko rečem, da gre za dokaj zanesljivo operacijo.

Z lastno maščobo do debelejšega penisa.
Z lastno maščobo do debelejšega penisa.FOTO: iStockphoto

Volumen penisa povečate z maščobo pacienta. Ali se ta maščoba s časom resorbira in je treba postopek ponoviti?

Povprečna dolžina penisa v erekciji je pri belcih 16,1 cm, pri temnopoltih 16,4 cm in pri Azijcih 14 cm. Rekord pripada moškemu s 35 cm dolgim penisom.

Res je, del maščobnih celic se resorbira, odstotek resorbcije pa je od 10 do 40 odstotkov. To pomeni, da pri osebah, pri katerih pride do precejšnje resorbcije, postopek lahko ponovimo. Vendar je zelo težko vnaprej povedati, pri katerem pacientu bo prišlo do večje oziroma manjše resorbcije maščobnih celic.

Koliko časa traja okrevanje po operaciji?

Okrevanje je zelo hitro, že dan po operaciji pacient zapusti kliniko. Po treh, štirih dneh, lahko že odide na delo. S seksualnimi dejavnostmi pa lahko pacient ponovno začne šest tednov po operaciji.

Kdo se pravzaprav odloča za tovrstne posege, so to pretežno mlajši ali starejši moški?

Vse estetske operacije imajo svojo ciljno skupino. Korekcija ušes pride običajno v poštev pri otrocih, starih od 6 do 10 let, nos si popravljajo pretežno ljudje, stari okrog 20 let, prsi si povečujejo ženske okrog 30 let, za lifting obraza se največkrat odločajo ženske, stare od 50 do 60 let, glede operacije povečanja penisa pa ni pravil. Imeli smo že pacienta, starega 20 let, in, ne boste verjeli, 67 let. To je zelo zanimivo. Starejši moški, ki se odločijo za to operacijo, morda prej niso imeli možnosti, pa to storijo zdaj. Kot pravijo, je bolje pozno kot nikoli.

Gotovo se z vsakim kandidatom za operacijo najprej temeljito pogovorite. Upajo, da se bodo na ta način bolje izkazali v spolnosti ali gre zgolj za učinek, ki ga povzroča skupno tuširanje po športnih aktivnostih?

Pacienti tako kot v vseh drugih primerih estetske kirurgije prihajajo predvsem zaradi sebe in nezadovoljstva s svojim videzom. Je pa res, da so tudi osebe, ki pridejo zaradi pritiska okolja. V anglosaški literaturi temu pravijo »shower room effect«. Vendar je takih vseeno bolj malo.

Želja po večjem je močnejša od zadrege pri zdravniku.
Želja po večjem je močnejša od zadrege pri zdravniku.FOTO: iStockphoto

Pa vendar, vam pacienti iskreno povedo, zakaj jih tako moti njihova dolžina penisa?

Več ali manj povedo, da si zelo želijo daljši penis. Očitno je ta želja veliko bolj močna od zadrege, v kateri se znajdejo, ko pridejo sem. Najbolj pogosto slišimo stavek: Nisem zadovoljen z velikostjo svojega penisa in to bi rad spremenil. Nikoli sicer ne omenjajo kot vzrok partnerke, čeprav se bojim, da ravno to najbolj vpliva na odločitev. Spolnost je pač ena najpomembnejših stvari v partnerskem odnosu, zato sem prepričan, da je to eden od prikritih vzrokov.

Imate občutek, da so vaši pacienti odkriti, ko govorijo o vzrokih?

Večinoma so. Nekaj je takih, ki so bolj sramežljivi in težko pojasnijo vzroke, večina pa je precej odprta in brez večjih zadržkov razložijo, zakaj so prišli in kakšne so njihove želje. Predvsem jih zanima, kakšne težave lahko nastopijo, kako bo zadeva potekala in podobno.

Od kod prihajajo pacienti. So to pretežno Hrvati ali tudi drugi?

Okrog 40 odstotkov pacientov prihaja iz Slovenije, Avstrije, Nemčije in Švice. Drugi so s Hrvaške in republik nekdanje Jugoslavije.

In koliko denarja morajo odšteti za podaljšanje penisa?

Med 1.500 in 2.500 evri.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413