Zadovoljna.si
varanje

Samo za moške

Zakaj moški varajo?

A.Ž.
17. 04. 2009 19.20
10

Za nezvestobo danes obstaja nešteto razlogov, ki jih moški uporabljajo pri brisanju svojih grehov. Ali jim boste nasedle, pa je vaša odločitev.

Krivi so geni

Dokazano je, da so za varanje krivi tudi geni. Če ste torej že v svoji mladosti opazovali skok čez plot vašega očeta, strica ali brata, se zna zgoditi, da boste tovrstni skušnjavi bolj izpostavljeni kot tisti, ki so živeli v prepričanju, da je varanje prepovedano. Žalostno, a resnično, danes se nezvestoba lahko prenaša tudi iz roda v rod.

Je moško varanje zapisano v genih?
Je moško varanje zapisano v genih?FOTO: iStockphoto

Ker seks po poroki ne obstaja več

Zagotovo ste že slišali, da se po poroki marsikatere stvari spremenijo, med drugim tudi seks. Kar naenkrat ni dovolj časa, glavoboli se iz enega dneva razširijo na cel mesec in mož začne iz službe prihajati bolj pozno. Za svoje 'nadure' ob koncu meseca domov ne prinesel nič več, za delo pa je poplačan nekoliko drugače. Veliko moških svojo 'odsotnost' opravičuje, ker se njihove gospe spretno izogibajo vsem položajem, ki ne spominjajo na klasičnega 'misijonarca'. Pa je to zadosten razlog?

Ker je varala

Moški veljajo za strastne tekmovalce, zato ob porazu želijo ponovno zmago, ne glede na žrtve. Ker je ranjen ponos bolj boleč od umazane vesti, se nekateri podajo v varanje, da ženski dokažejo svojo moč. Priznati ali zamolčati svojo nezvestobo, pa je že drugo vprašanje.

Ker je zanimivo in polno adrenalina

Če moški ženske sprejemajo kot svoje seksualne trofeje, potem je zvestoba zanje nepojasnjen pojem. Nekateri imajo varanje preprosto v krvi in jim pomeni veliko več, kot pa osredotočanje na le eno osebo. Spet drugi obožujejo rutino, vedno enake stvari, iste osebe in eno ljubezen.

Če ne veš, ne boli


Vsi poznamo to staro modrost, ki pa jo nekateri jemljejo še kako resno. Vedno obstaja priložnost in izbira dveh poti. Vendar, zakaj bi se držali pravil, če pa nikoli ne bo izvedela? Vse, dokler ne pozabijo za seboj zabrisati sledi. Neznan las na srajci je dovolj, da ženska začne postavljati nenavadna vprašanja, ki zahtevajo iskrene odgovore.

Dokler me ne zaloti, ne varam!
Dokler me ne zaloti, ne varam!FOTO: iStockphoto

Bila je priložnost

Zagotovo takšnih ponudb ni veliko, razen če ste mešanica Brada Pitta in Johnnyja Deppa. In ko pride priložnost, jo je seveda potrebno izkoristiti. Mogoče moški razmišljajo o tolažilnih izgovorih, češ 'Saj je bilo le enkrat' in podobno, vendar to vseeno ne opravičuje skoka čez plot. Posebej, če bo za to zvedela vaša boljša polovica.

Vaše dekle je tečnoba


Tudi dekleta znajo včasih pretiravati in svoje partnerje spravljati v najbolj neprijetne položaje. Neprestano žaljenje, kričanje in pretiravanje znajo biti še kako naporni. In če temu prištejemo še dobro priložnost in nekaj alkohola, je varanje skoraj neizogibno. Namesto aspirina si tako sodoben moški privošči drugo posteljo.

Ker mi to dopušča

Nekatera dekleta varanje kmalu oprostijo in življenje se hitro vrne v vsakodnevno rutino. Spet druge za nezvestobo krivijo sebe in iščejo napake, ki so jih storile. Znano pa je, da ženske mnogo lažje oprostijo tovrstne izkušnje. In če vaš moški to ve, bo varanje tudi ponavljal. Če te napaka ne izuči, se šteje, kot da je ne bi bilo, ali pač?

Ni več, kot je bilo

Z leti marsikatera veza lahko postane monotona. Z njo začnejo izginjati družabni dogodki, drobna presenečenja, skupni večeri in seks. Mogoče je partner z vami le še iz navade in ne zaradi ljubezni? In mogoče je varanje postalo njegova stalnica.

Raje varam, kot da te poslušam!
Raje varam, kot da te poslušam!FOTO: iStockphoto

Ljubezen je izginila

 

Da ljubezni ni več, vedo že vsi vaši sosedi, vendar, zakaj bi zapuščali topel dom in se ukvarjali z morebitno ločitvijo, deljenjem premoženja in poleg tega prizadeli še svoje prijatelje in sorodnike, mogoče otroke? Veliko lažje je zamižati na eno oko in varati.

Kljub vsem naštetim razlogom prav nobeden ni zadosti učinkovit, da bi varanje lahko pametno pojasnili. Deluje le na kratek rok, z njim pa prizadenete vsaj dve osebi in lažete tudi sebi. Pa je to res potrebno?

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324