Zadovoljna.si
Poraščeni moški niso več 'in'.

Samo za moške

Ženske imajo raje 'gladke' moške

Mia Horvat
19. 07. 2008 22.19
2

Vsi vpijejo o tem, da dlake niso 'in', toda kako se jih znebiti? Kako se odločiti med striženjem, britjem, depilacijo, voskanjem in še čim? Spoznajte so prednosti in slabosti posameznih metod, ter se odločite za tisto, ki vam najbolj ustreza.

Poraščeni moški niso več 'in'.
Poraščeni moški niso več 'in'.FOTO: iStockphoto

Da je poraščenost moškega znak možatosti, je preživeta resnica. Dejstvo je, da danes medvedki niso več tako priljubljeni kot v preteklosti. Le petnajst odstotkov je tistih, ki so na naše anketno vprašanje o tem, če jim je všeč poraščeno moško telo, odgovorili pritrdilno. Večini so všeč zmerno poraščeni moški, kar 37 odstotkom pa dlake sploh niso všeč. Je potrebno reči še kaj več?

A kako odstraniti dlake na čim bolj učinkovit in trajen način? Načinov je veliko, vendar imajo vsi svoje prednosti in slabosti.

Prirezovanje in britje

Pri telesni negi si za krajšanje daljših dlačic lahko brez težav pomagate s škarjami. Njihova priročnost je očitna – so dolgotrajne, ne obrabijo se tako hitro kot britvice, preproste so za uporabo in ne potrebujejo nobene dodatne opreme (baterij in polnilcev na primer). Krajšanje dlak je hitro, poceni in neboleče. Seveda pa ima takšen način negovanja telesa tudi svoje pomanjkljivosti. Ena največjih je estetske narave: dlake nikoli ne bodo popolnoma enakomerno pristrižene. In če je vaš namen ta, da s prirezovanjem dlak dosežete lep in negovan videz, potem je bolje, da se odločite za električni brivnik dlak. Ta je sicer nekoliko dražji od škarij, vendar je njegova bistvena prednost ravno v tem, da enakomerno pristriže dlake. Sodobni brivniki dlak imajo gibljive glave, ki se prilagajajo tudi neravnim površinam telesa in tako zagotovijo zelo gladko britje.

Sodobne britvice imajo gibljive glave in izjemno učinkovito odstranjujejo dlake.
Sodobne britvice imajo gibljive glave in izjemno učinkovito odstranjujejo dlake. FOTO: iStockphoto

Lepo negovan videz in izjemno gladko kožo brez dlak pa lahko dosežete tudi s pomočjo britvic, ki so ravno tako kot električni brivniki narejene tako, da imajo gibljive glave in da izjemno učinkovito odstranjujejo dlačice. Tudi britvice so preproste za uporabo, cenovno dostopne ter omogočajo hitro in učinkovito odstranjevanje dlak. Žal pa imajo tudi britvice svoje pomanjkljivosti: njihova uporaba se odsvetuje tistim z bolj občutljivo kožo in na občutljivejših predelih telesa, saj britje lahko razdraži kožo, povzroči izpuščaje in včasih tudi vraščanje dlak. Poleg tega je učinek britja dokaj kratkotrajen in je zato, za vzdrževanje lepega videza, postopek potrebno redno ponavljati.

Depilacija s kremami

Tisti, ki si želite nekoliko dolgotrajnejšega učinka od tistega z britjem, se lahko zatečete k metodi odstranjevanja dlak s kremami. To je skorajda povsem neboleč postopek, ki ga zlahka opravite v zasebnosti vašega doma.

Kremo za depilacijo nanašajte na del telesa s katerega želite odstraniti dlake in pustite učinkovati nekaj minut. Koliko dolgo je navadno navedeno na priloženih navodilih za uporabo. Ker depilacijska krema deluje tako, da dlačice razgradi, jo po predpisanem času z dlačicami vred odstranite z lopatico, ki je priložena izdelku. Prednost depilacijskih krem je v tem, da so poceni, relativno preproste za uporabo in da po opravljenem postopku dlake zrastejo nekoliko kasneje kot po britju.

Slabost depilacijskih krem pa je v tem, da lahko povzročijo alergijske reakcije. Zato morate pred posegom opraviti alergijski test na manjši površini telesa. Med slabosti tovrstnih preparatov pa lahko prištejemo tudi to, da so včasih neprijetnega vonja.

Odstranjevanje dlak z voskom

Včasih so si dlake z voskom odstranjevale le ženske. Danes pa se za tak poseg odloča čedalje več moških. Razlogi so preprosti: po odstranjevanju dlak z voskom, je koža mehka in učinek dolgotrajen. Sčasoma dlake celo omehčajo in rastejo bolj na redko.

Vendar pa je postopek nekoliko boleč, cenovno ni pretirano ugoden in morda ni najbolj prijeten za občutljivejše dele telesa. Genitalni predel, na primer. Čeprav lahko dlake z voskom odstranjujete tudi doma, kar vam bo prihranilo čas in denar, se je zaradi izkušenosti tistih, ki delajo v kozmetičnih salonih, morda bolj priporočljivo obrniti nanje. Danes je namreč vse več kozmetičnih salonov, ki omogočajo tudi tovrstno depilacijo za moške.

Elektroliza in lasersko odstranjevanje dlak

Če želite za vedno odpraviti poraščenost je za vas elektroliza prava izbira. Če se podvržete postopku elektrolize se ne boste nikoli več ukvarjali z vprašanjem poraščenosti. Včasih je dovolj že en sam, daljši, obisk kozmetičnega salona. Slabost tega postopka pa je, da je dokaj drag in da je ta enkratni tretma lahko tudi dokaj dolg.

Lasersko odstranjevanje dlak je nekoliko cenejše, pa tudi manj neprijetno od elektrolize. Vendar pa je postopek laserskega odstranjevanja dlak potrebno nekajkrat ponoviti in izvajalci ponavadi ne zagotavljajo, da bo odstranitev dlačic popolnoma trajna. Drugače kot pri elektrolizi, je laserska odstranitev dlak primerna le za tiste s temnimi dlakami, saj laser svetlih dlak ne zaznava. Sicer pa je laser uporabnikom cenovno bolj dostopen od elektrolize.Svoje mnenje lahko izrazite,tudi na forumu

Romantično a zastarelo...
Romantično a zastarelo...FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413