Zadovoljna.si
Zaljubljen par

Osebna rast in odnosi

25 odstotkov ljudi bi zaradi tega kiksa končalo zvezo

J.V.
07. 02. 2019 12.41
5

Vse smo bile že kdaj v zvezi, za katero smo mislile, da bo trajala večno, a se je izkazalo, da smo se motile in da moški, s katerim smo, le ni tisti pravi. V nekaterih primerih je razlog za prekinitev varanje, v drugih različne življenjske vrednote, lahko pa ste enostavno ugotovile, da niste več zaljubljene. Gre za stvari, ki so v zvezi zelo pomembne. Obstajajo pa tudi manj pomembni razlogi, kot so na primer navade na družbenih omrežjih.

Izpostavljenost zveze na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram, je po mnenju strokovnjakov dokaz, kako zelo močna je ta v resnici. Predvsem ženske naj bi bile zelo občutljive, če njihov partner na objavi svojega ljubezenskega statusa. To je dokazala tudi nedavna študija, v kateri so ameriški znanstveniki anketirali 1000 ljudi, ki so bili v zvezi, zaročeni ali poročeni. Njihov cilj je bilo ugotoviti, kaj bi se moralo zgoditi, da bi s partnerjem prekinili. 

Zaradi tega je varanje danes enostavnejše
Preberi še
Zaradi tega je varanje danes enostavnejše
53,4 odstotkov žensk in 48,8 moških je dejalo, da bi to naredili v primeru, da bi partner na družbenih omrežjih žalil njihov odnos.
53,4 odstotkov žensk in 48,8 moških je dejalo, da bi to naredili v primeru, da bi partner na družbenih omrežjih žalil njihov odnos. FOTO: iStock

53,4 odstotkov žensk in 48,8 moških je dejalo, da bi to naredili v primeru, da bi partner na družbenih omrežjih žalil njihov odnos. Z drugimi besedami, če bi javno pral njuno umazano perilo in partnerja blatil. To je seveda povsem razumljivo, presenetljiv pa je bil podatek, da bi kar 46,8 odstotkov žensk končalo zvezo, če njihov dragi na družbenem omrežju ne bi objavil svojega ljubezenskega stanja. To bi naredilo tudi 36,2 odstotka moških udeležencev raziskave. 

Številne raziskave so pokazale, da je vidnost ljubezenskega statusa na Facebooku, lahko ključni pokazatelj tega, kako močna je v resnici zveza. Največ razlogov za zaskrbljenost pa nimajo tisti, ki so zadržani, ampak tisti, ki pretiravajo. Strokovnjaki namreč trdijo, da tisti, ki se v svoji zvezi počutijo anksiozno z objavami na družbenih omrežjih radi pretiravajo, saj želijo na takšen način to prikriti. Če imate med prijatelji na Facebooku torej kakšno prijateljico, ki vsak dan deli fotografije, na katerih si s fantom zaljubljeno zreta v oči in sta videti presrečna, to še ne pomeni, da sta takšna tudi v resnici.

Tega na družbenih omrežjih nikar ne delite!
Preberi še
Tega na družbenih omrežjih nikar ne delite!

Seveda ni nič narobe, če občasno delite fotografije sebe in svojega partnerja na družbenih omrežjih, treba se je le zavedati, da je nekatere stvari vseeno dobro zadržati zase. 

Številne raziskave so pokazale, da je vidnost ljubezenskega statusa na Facebooku lahko ključni pokazatelj tega, kako močna je v resnici zveza.
Številne raziskave so pokazale, da je vidnost ljubezenskega statusa na Facebooku lahko ključni pokazatelj tega, kako močna je v resnici zveza.FOTO: iStock
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478