Zadovoljna.si
Zaljubljen par - 3

Osebna rast in odnosi

3 najbolj pogosti moški izgovori za prekinitev zveze

J.V.
16. 09. 2016 08.09
6

Vsaka je vsaj enkrat v življenju že dobila košarico od moškega, ki ji je dejal, da trenutno ni pripravljen na zvezo. To je vsekakor eden izmed najbolj priročnih izgovorov, ko želijo ženski sporočiti, da jih ne zanima, a niso dovolj pogumni, da bi enostavno rekli: 'Nisi mi všeč.' Vsekakor pa ni edini razlog. Pripadniki moškega spola se namreč pogosto poslužujejo še dveh izgovorov, ki sta večini žensk zelo dobro poznana.

Zaljubljen par - 3
Zaljubljen par - 3FOTO: Thinkstock

Nedavna britanska raziskava, v kateri so sodelovali samski moški, starejši od 35 let, z več kot petimi ljubezenskimi zvezami za sabo, je pokazala njihove najbolj pogoste izgovore za razhod, ki nimajo nobene veze z resnico.

Ko moški končuje zvezo se želi izogniti drami, zato se pogosto poslužuje izgovorov, s katerimi izbranke ne bo prizadel.

'Nisem pripravljen na zvezo'

To je največkrat slišan in najbolj izrabljen izgovor, ki je sicer po nekaj kratkotrajnih druženjih, ki niso prerasli v nekaj večjega, razumljiv. Ni pa resnica v primeru, če sta zadnjih nekaj mesecev uživala v intimnih trenutkih.

Moški s svojim izgovorom pogosto potrjujejo svojo neresnost in nepripravljenost, da se vežejo. Strokovnjaki trdijo, da morate takšnega moškega pustiti, saj je popolnoma nesmiselno vlagati trud in energijo v zvezo z nekom, ki je še vedno v fazi iskanja sebe. Vajin odnos mu je služil le kot zabava, izgovor o nepripravljenost na zvezo pa je 44 odstotkov moških izkoristilo kot najmanj bolečo opcijo razhoda.

Par ima težave - 3
Par ima težave - 3 FOTO: Thinkstock

'Zaslužiš si nekoga boljšega'

Da bi iz zveze prišel kot pravi kavalir, je moški pripravljen iz sebe narediti žrtev. Zaradi tega jih veliko uporabi izgovor, da partnerici ne morejo nuditi toliko, kot si ona zasluži, in je zato bolje, da zvezo končata.

Situacijo razhoda izkoristijo tako, da izbranko spobudujajo k temu, da si najde novega partnerja. Tak način konca zveze izbere kar 32 odstotkov moških.

'Problem je v meni, ti si popolna'

Sposobnost izmuzniti se iz zveze, ne da bi povzročili preveč drame, gre moškim zelo dobro od rok in za to so pripravljeni prevzeti tudi krivdo nase.

Seveda pa gre tudi v tem primeru za preventivni ukrep, da ženske ne bi prizadeli. Izgovor 'Ti si super, ampak jaz te nisem vreden', uporablja kar 24 odstotkov izprašanih moških.

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324