8 značilnosti žensk, ki so bile prevarane

8 značilnosti žensk, ki so bile prevarane

N. Č.
26.05.2023, 5:00
0
Strokovnjaki so razkrili osem značilnosti žensk, ki so bile v preteklih razmerjih prevarane. Že, če se vam je to zgodilo zgolj enkrat, se boste morda prepoznale v naslednjih stavkih ...

Oče te je zapustil

Če je vaš oče zapustil družino, vas zlorabljal ali pa vam ni posvečal dovolj pozornosti, to pogosto sproži cikel, ugotavlja dr. Janet Raymond, psihologinja z licenco v Los Angelesu, ki kot primer navede par, ki je bil skupaj zelo srečen, vse dokler se fant ni začel pogosteje dobivati s sodelavci in prijatelji, njena prva misel pa je bila, da jo njen izbranec vara. Postala je noro ljubosumna in posesivna, nato pa je celo začela pregledovati njegov telefon, saj je želela na vsak način dokazati, da ima prav. 

"Od vsakega moškega pričakuješ enako. Počutila se je, kot da mu ni mar zanjo, tako kot ni bilo mar njenemu očetu," je razkrila dr. Raymond in dodala: "Ženske, ki so obtičale v tem krogu, morajo žalovati za izgubo tistega, kar se ni zgodilo v otroštvu, in to izpustiti. Poskusite pogledati dejstva, ne le svojih občutkov." 

Privlačnost zamenjujete za ljubezen

Privlačnost se zgodi precej pogosto, ljubezen pa je nekaj, kar se gradi s časom in zahteva trdo delo. Seveda lahko privlačnost vodi tudi v ljubezen, ampak ne vedno. "Če razumete, da je privlačnost eno, ljubezen pa nekaj drugega, in da prvo ne vodi vedno k drugemu, ste v veliki prednosti," pojasnjuje psihologinja.

Privlačnost lahko kaj hitro zamenjamo za ljubezen.
Privlačnost lahko kaj hitro zamenjamo za ljubezen.FOTO: Adobe Stock

Privlačijo vas 'poredni' fantje

Ženske, ki se znova in znova opečejo, vedno spregledajo dobre fante. Zakaj? Prijazni moški se lahko preveč potrudijo, da bi naredili vtis na vas, kar je za vas lahko precej neprijetno, včasih pa ženske že od samega začetka želijo 'slabega fanta', ki ga lahko spremenijo. Dobri fantje, ki ste jim všeč, običajno končajo v tako imenovani 'coni prijateljev'. To se skoraj nikoli ne zgodi odločnim in samozavestnim moškim, ki jim običajno kljub rdečim zastavicam damo priložnost. 

V kolikor se vam pogosto zgodi, da se zapletete z 'neprimernim moškim', dr. Raymond svetuje, da se držite pravila dveh zmenkov. Na ta način bodo svojo priložnost dobili tudi tisti bolj sramežljivi moški, za katere pa ni nobenega dvoma, da bi vam vedno stali ob strani.

PREBERI ŠE
Pred leti se je ločila od moža, potem pa spoznala 15 let starejšega

Seks te ne zanima več

Seks je v razmerju precej pomemben, še posebej za moške. Če moški opazi, da v seksu z njim ne uživate, obstaja velika verjetnost, da se bo počutil zavrnjenega in začel razmišljati o varanju. "Če niste tam, da bi zadovoljili potrebe svojega partnerja, te potrebe ne izginejo kar tako. Če ne želite, da njegove potrebe zadovolji nekdo drug, bodite tam," pove dr. Conway. Psihologinja svetuje, da se z njim pogovorite in mu zaupate, kaj vam je pri seksu všeč in kaj ne. Tako intimnost tudi za vas ne bo več zgolj rutina, temveč užitek. 

Seks je v razmerju zelo pomemben.
Seks je v razmerju zelo pomemben.FOTO: Adobe Stock

Pogosto kritiziraš samo sebe

V kolikor ste negotove v svoje telo in same sebe pogosto kritizirate, obstaja velika verjetost, da vas bo tudi partner kmalu začel 'gledati skozi vaše oči'. "Dovolite svojemu partnerju, da vas vidi kot čudovit dragulj, kakršen ste. Bodite samozavestne. Objemite svoje telo. ne glede na njegovo obliko in starost," svetuje strokovnjakinja za odnose Laurel House.

Ostanite zveste same sebi

Nekatere ženske se odnosu popolnoma predajo, hkrati pa pozabijo na lastne hobije in prijatelje. "In ironija je v tem, da ko se tako zelo trudiš, da bi se vajin odnos utrdil, postaneš vedno manj podobna ženski, v katero se je zaljubil. Če se izgubite v moškem – prekličete načrte, da bi bili z njim, poslušate samo glasbo, ki je njemu všeč, na družbenih omrežjih objavljate samo slike vaju – se moški lahko počuti ujetega. In ko se nekdo počuti ujetega, mu nagon narekuje, naj se osvobodi," pojasnjuje dr. Raymond.

PREBERI ŠE
Načini, na katere vas bo narcis skušal nadzorovati

Nekatere ženske se odnosu popolnoma predajo ...
Nekatere ženske se odnosu popolnoma predajo ...FOTO: Adobe Stock

Ste deloholik

V kolikor na prvo mesto vedno postavljate kariero, obstaja velika verjetnost, da se bo s časom vaš partner začel počutiti zapostavljeno. Pomembno je, da tudi če imate samo en prost dan na teden, ta dan izkoristite za to, da svoj odnos postavite na prvo mesto. Naj bo to na primer vsak sobotni večer. Ni pomembno, kaj točno počneta, le da sta skupaj. Pomembno je tudi, da odkrito in pogosto komunicirate o tem, kdaj boste odsotni, hkrati pa partnerju zagotovite, da bosta tudi ta čas kvalitetno nadomestila.

PREBERI ŠE
Kako se narcis odzove, ko vas ne more več nadzirati?

Otroke nenehno postavljate na prvo mesto

Če svojemu partnerju ne posvetite dovolj časa, bo želel biti z nekom, ki misli, da je pomemben in zanimiv."Med ženskami, ki so bile prevarane, velja domneva, da lahko njuno razmerje počaka, dokler otroci ne odrastejo in stvari postanejo lažje," ugotavlja psihoterapevtka Antoniet Kolman, ki dodaja, da je zelo pomembno, da si vzamete čas tudi samo zase in za svojega partnerja. 

Vzemita si čas samo zase.
Vzemita si čas samo zase.FOTO: AdobeStock

PREBERI ŠE
'To, da si moški ne želi spati z žensko, je zame ultimativna žalitev'