5 top idej za preživljanje časa doma 

M. A.
20.03.2020, 7:48
0
Stanje s koronavirusom se tako v Sloveniji kot po svetu vse bolj zaostruje, in čeprav si vsi želimo, da se okoliščine čim prej rešijo, je zdaj čas, ko lahko najbolj pomagamo tako, da smo doma in stanovanj ne zapuščamo, če ni to res nujno potrebno. A ta čas lahko vseeno koristno izkoristite, mi vam ponujamo nekaj idej, ki jih bomo izkoristili tudi sami!

V zadnjih letih je življenje vse bolj hektično, dan pa ima premalo ur za vse, kar moramo in želimo storiti. Zato določene stvari vedno znova potiskamo v naslednji teden, naslednji konec tedna, naslednje počitnice in na koncu postanejo zgolj neuresničene ideje in želje. Zdaj ni pomembno, ali v samoizolaciji uživate ali pa se doma dolgočasite; čas izkoristite tako, da vam bo najbolj všeč.

Poglejte si filme in serije, ki na vas čakajo že dlje časa
Vsak od nas je že kdaj naletel na kakšno serijo, ki jo morebiti zaradi števila sezon še ni pogledal ali pa si je želel kdaj ogledati vse filme določenega igralca, pa morebiti ni bilo nikoli časa za to. Na VOYOlahko tako med drugim najdete številne slovenske filme, oskarjevce, mega filmske hite in celotno zbirko filmov o Jamesu Bondu. Ne spreglejte tudi originalnih slovenskih serij, kot so Usodno vino in Reka ljubezni, LP, Lena, Truplo ter komično serijo Mamin dan, ki vam bo zagotovo polepšala dan.

Na VOYO vas čaka velik nabor slovenske in tuje produkcije, ki vam bo zapolnila prosti čas.
Na VOYO vas čaka velik nabor slovenske in tuje produkcije, ki vam bo zapolnila prosti čas.

Uredite si glasbeno zbirko
Če tudi vi sodite med tiste, ki si avtomobilske vožnje ne predstavljate brez glasbe priljubljenih izvajalcev, pa si nikoli nimate časa posodobiti zbirke ali jo urediti po priljubljenih albumih, je zdaj idealen čas za to. Priljubljena glasba vas bo poleg tega sprostila in zagotovo priklicala številne lepe spomine.

Številni Slovenci, ki so v izolaciji, pojejo in igrajo kar na balkonih. Pridružite se jim ali pa uredite svojo glasbeno zbirko in uživajte doma.
Številni Slovenci, ki so v izolaciji, pojejo in igrajo kar na balkonih. Pridružite se jim ali pa uredite svojo glasbeno zbirko in uživajte doma.FOTO: POP TV

Z družabnih iger obrišite prah
V otroštvu si marsikdo izmed nas ni znal predstavljali koncev tedna brez igranja družabnih iger, v zadnjih letih pa so jih zamenjali mobilni telefoni, družbena omrežja in morebiti celo računalniške igre. Pojdite v klet, najdite stare škatle, z monopolija obrišite prah in se z družino pomerite v partiji ali dveh. Ob tem si lahko pripravite še okusen prigrizek in večer bo zagotovo minil v sproščenem vzdušju.

Zdaj je čas za vse, za kar sicer ni časa. Posveti se sebi in svojim najbližjim.
Zdaj je čas za vse, za kar sicer ni časa. Posveti se sebi in svojim najbližjim.FOTO: Dreamstime

Preizkusite nove recepte
Če radi kuhate, vam to zagotovo ne bo težko, če pa spadate med tiste, ki jim kuha ni najbolj blizu, je zdaj spet idealen čas, da se to spremeni. Na spletni strani Okusno.je vas čaka vrsta zanimivih receptov za vse okuse, le poiskati morate tistega, ki vas najbolj pritegne in poskusiti. Morda pa najdete svojo novo strast.

Tudi druženje v kuhinji je lahko izredno zabavno in povezovalno.
Tudi druženje v kuhinji je lahko izredno zabavno in povezovalno.FOTO: Dreamstime

Pogovarjajte se
Naj ta čas ne bo osamljen, izkoristite ga za navezovanje in poglabljanje stikov, morebiti za razrešitev nedokončanih stvari ali pa za povezovanje med seboj. Se s prijateljico že več mesecev menita za kavo in se vama nikakor ne uspe uskladiti? Doma si skuhajta vsaka svojo kavico ali čaj, pokličita se prek videa in poklepetajta. Pokliči svojo babico ali sestrično, s katero si se igrala v otroštvu. Posveti se svojim najbližjim. Obljubimo, to je čas, ko ga lahko izkoristite prav tako, kot ste si ga v zadnjem času večkrat želele.

Večkrat imamo občutek, da preveč časa preživimo na telefonu. Zdaj je drugače, ostanite doma in prijatelje pokličite prek telefona ali videoklica.
Večkrat imamo občutek, da preveč časa preživimo na telefonu. Zdaj je drugače, ostanite doma in prijatelje pokličite prek telefona ali videoklica.FOTO: Dreamstime