Zadovoljna.si
Ostanite zvesti sebi in si zaupajte.

Osebna rast

Če se sprašujete, ali si zaslužite več, je odgovor DA

V.H.
2021-09-23 08:00
0

Ljudje se najdemo iz najrazličnejših razlogov, pa naj si bodo to okoliščine, zaradi katerih smo se zbližali, prijatelji, ki so nas spoznali, aplikacije, prek katerih smo se ujeli, travme, ki so nas združile, ali pa nam je nekdo preprosto prekrižal pot, po kateri smo hodili. Ljubezen je nepredvidljiva in pogosto se prikrade, ko je najmanj pričakujemo, nanjo nismo pripravljeni ali le mislimo, da ni pravi čas, ker smo osredotočeni čisto na druge stvari. Toda kljub temu se lahko zgodi in nam spodnese tla pod nogami, ko ne vidimo ali ne želimo več nikogar drugega kot samo njega – nekoga, ki je bil še nedolgo nazaj za nas popolni neznanec, a smo ga (pre)hitro vzljubili. Prvi znak za rdeči alarm, ki se lahko tiho prikrade, pa je vprašanje, ali si zaslužite več od tega, kdo je in kaj v resnici ponuja.

V trenutku, ko si začnete postavljati vprašanje, če si zaslužite več, to pomeni, da imate manj, kot si želite, in da nekje pri sebi že veste, da v tem razmerju niste srečni. Včasih je težko sprejeti poraz brez vztrajanja in truda, a prav mogoče je, da ste med tistimi, ki so že bili ranjeni v preteklosti, in samo ponavljate svoj vzorec, ker niste še ničesar dokončno razčistili ali spremenili.

Prepuščate mu odločitve, ki so pomembne za vas

V želji po ugajanju lahko mimogrede pozabite, kdo ste, kaj si želite in zaslužite, zato mu prepuščate odločitve, tudi tiste, ki bi jih morali sprejeti sami. A ste se izgubili, saj jih ne prepoznavate več, saj ste se jim odpovedali iz povsem preprostega razloga, da bi bili ljubljeni. In tako ste nekomu drugemu prepustili nadzor nad svojim življenjem, svojimi željami in sanjami, zato in s tem niste izgubili samo sebe, ampak tudi svojo srečo.

Hrepenite po tem, da bi vas imel rad, in za to ste pripravljeni narediti vse

Opevana ljubezen, kot nekaj najlepšega, kar se vam lahko zgodi, a hkrati želja po njej lahko vzbudi tudi ideale in pripravljenost, da bi zanjo naredili vse in še več. Nobena cena se vam ne zdi previsoka, da bi jo plačali, saj znate še predobro oproščati, se prilagajati in vztrajati ne glede na vse. A na tak način ne boste dobili ljubezni, ampak jo boste izgubili – do sebe.

Izogibate se situacijam, ki bi lahko vodile v konflikt 

Več mislite na druge in premalo na sebe, zato vaša drža ni pokončna, meje so zabrisane in nekaj tako preprostega, kot postaviti se zase, je za vas misija nemogoče. Izogibanje konfliktom in potencialnim neprijetnim občutkom ni rešitev, ki bi vas lahko pripeljala do kompromisov, s katerimi bi lahko zadovoljili tudi svoje potrebe in želje.

Močna ženska ne potrebuje moškega, ampak si ga želi
Preberi še
Močna ženska ne potrebuje moškega, ampak si ga želi

Strah vas je reči ne

Ste se kdaj vprašali, zakaj ne morete izgovoriti besede ne? To ne pomeni, da mora biti vedno na vašem jeziku, a zagotovo takrat, ko si nečesa ne želite, je proti vam ali imate svoje obveznosti, ki so prav tako pomembne za vas. Nekdo, ki vas ima rad, vas ne bo izkoriščal, hkrati pa vam tudi ne bo zameril, če namesto njega ne morete rešiti vseh njegovih težav.

Torej, zakaj tokrat ne bi naredili drugače in rekli NE odnosom, ki vas ne izpolnjujejo, in sebi en velik DA. S tem se niste odpovedali ljubezni, ampak ste nanjo šele zdaj pripravljeni, da vam prekriža pot, kjer koli in kadar koli. In ko vam bo, se ne boste več spraševali, ali si zaslužite več, ker boste imeli vse, kar si želite – nekoga, ki misli tudi na vas, ker vas ljubi. Zato nikoli ne pozabite, da v ljubezni ne ljubite sami, ampak ljubita oba, z nego, skrbnostjo in pozornostjo drug do drugega.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152