Zadovoljna.si
Ljubezen

Osebna rast in odnosi

Če ste v življenju nesrečni, je čas, da ga spremenite

S.B.
31. 01. 2020 07.40
0

Se vam zdi, da vam preteklo leto ni bilo ravno naklonjeno? Se je ta vzorec prenesel tudi v začetek letošnjega leta? Vas motijo ljudje okoli vas? Veliko govorite in si zastavljate cilje, pa potem ne storite nič za njihovo uresničitev? Ustavite se. Začnite znova. Od začetka

Vedno se nam zdi, da smo le nemočni opazovalci, ne pa soustvarjalci svoje resničnosti, vendar to nikakor ne drži. Si to, kar misliš, pravijo. In res je. Misli, ki se jih zavedamo, in tudi vse tiste, katerih se ne, tvorijo naša podzavestna prepričanja. Naše osebno življenje pa je le odsev naših prepričanj. Zato lahko vplivamo na svojo usodo s tem, da spremenimo vsa tista prepričanja, ki nas na nek način omejujejo.  Če spremenimo misli in prepričanja, spremenimo tudi potek našega življenja.

Vsako jutro, ko se prebudimo, nam je podarjeno darilo življenja
Preberi še
Vsako jutro, ko se prebudimo, nam je podarjeno darilo življenja

Imate v svojem življenju osebo, ki vam odvzema vso energijo, se zaradi njenih nenehnih kritik in pritoževanja slabo počutite? Nikoli ni nič dovolj dobro, da bi vas pohvalila, da bi od nje prejeli odobravanje? Se venomer trudite, da bi izpolnili njena pričakovanja, pa tega nikdar ne dosežete? Lahko gre za starša, prijatelja, partnerja ali šefa. Kakorkoli, ne dovolite, da bi ta uničujoč odnos vplival na vaše dojemanje samega sebe. Če veste, da se trudite, da vam gre dobro in  da ste zadovoljni s svojimi rezultati, ne dovolite, da bi nekdo drug zmanjšal vaš ponos, spodbijal vaš uspeh, vam zagrenil osebno zadovoljstvo. Saj svoje življenje živite zase in živite ga le enkrat. Ni ponovitve. Glejte, da boste zadovoljili in osrečili osebo, ki vas zjutraj pogleda iz ogledala. Le to je pomembno.

Imejte radi osebo v ogledalu.
Imejte radi osebo v ogledalu.FOTO: iStock

Zato se v novem letu osredotočite na njen nasmeh. Bodite pozorni na to, da vas bo oseba v ogledalu prijazno pogledala in bo nežna z vami. Ščitite svojega duha, kajti živimo v svetu, kjer ga družba zlahka uniči. Že ostali znajo biti kruti, brezbrižni in nesramni. Ne dovolite, da bi bila takšna do vas tudi oseba v ogledalu. Ustavite vse predsodke, ki ste jih imeli do tega trenutka o sebi; nisem dovolj dober. Nisem dovolj lep. Privlačen. Imam višek kilogramov. Moja koža je obupna. Še vedno sem samska. Sem nezaposlen in živim pri starših.

Če jutri ne pride ...
Preberi še
Če jutri ne pride ...

Pustite norme, ki vam jih postavlja okolica. Danes si, jutri te ni.

Situacija se lahko v trenutku obrne. Nasmehne se vam sreča in dosežete svoj nepredstavljiv cilj. Na drugi strani pa se nekomu sesuje svet, ki je bil še do tistega trenutka popoln. To je življenje. Zato še enkrat – bodite ljubeči do sebe, sami sebi bodite zavetje in zavedajte se, da je življenje resnično potrebno zajemati vsak dan s tisto – največjo zajemalko.

Ne dopuščajte si negativnih in toksičnih odnosov. Ne dovolite, da bi vas drugi teptali. Postavite se zase, svoje mnenje in stališče pa povejte na glas. Le tisti, ki se cenijo, bodo tudi cenjeni in spoštovani. Prvič je vedno težko. Ko pa se enkrat postavite zase in nekomu na drugi strani poveste svoje ter ga ustavite, je občutek božanski. In potem si ga želite znova doživeti. Nakar vam preide v navado. Boste videli, kako lažje in manj komplicirano postane življenje. Enkrat, ko spregovorite in ne dovolite drugim, da bi pometali z vami.

'Kje piše, da moramo biti stalno dobre volje in se počutiti najboljše?'
Preberi še
'Kje piše, da moramo biti stalno dobre volje in se počutiti najboljše?'

Pravico imate, da postavite meje in se odločite koga želite imeti v svojem življenju in do katere meje ga boste spustili blizu. Nekatere morate namreč enostavno držati na distanci. Če je odnos boleč in če veste, da vedno trpite, kadar prehitro zaupate, enostavno omejite ta odnos na določeno distanco ter dajte osebi vedeti, da imate dovolj takšnega odnosa. Le takrat se lahko namreč ta odnos tudi spremeni v bolj spoštljivega, kot je.

Moč misli lahko spremeni potek življenja.
Moč misli lahko spremeni potek življenja.FOTO: Dreamstime

Prenehajte z negativo. Prenehajte misliti, da niste dovolj dobri, da bi šli na zmenek s simpatijo, ki jo videvate v bližnji kavarni vsako jutro, ko se odpravite po rogljiček in kavo za s seboj. Raje pomislite, kako srečna je lahko ta oseba, da se zanjo zanima nekdo, kot ste vi. Kako super je, da ji boste dali priložnost, da vas lahko boljše spozna. Prenehajte se obremenjevati, da še vedo niste dobili službe, ki si jo želite, hkrati pa ste sprejeli delo na delovnem mestu, kjer se nikakor niste videli, kjer vas podcenjujejo in si ne drznete poslati prošnje za delo na razpis za službo, o kateri sanjarite že celo življenje. Niste dovolj dobri? Sposobni? Ne ustrezate vsem kriterijem in alinejam? Nimate izkušenj? Vse našteto je sicer pomembno, ni pa zlato pravilo pri iskanju službe.Včasih je dovolj le pogum, marljivost in pripravljenost na učenje. Včasih podjetje raje zaposli nekoga, ki se je pripravljen vsega naučiti iz nule ter rasti skupaj s podjetjem, kot pa naduteža, ki zase meni, da že vse obvlada. Zakaj ne bi v tem letu poskusili vso negativo postaviti na stranski tir in končno naredili korak v smeri proti življenju, kakršnega si resnično želite? Se bojite, da bi vam uspelo?

Gre za željo po potovanjih? Tisto osebo iz kavarne? Noro dobro priložnost za delo? Zadetek na loteriji? Ni pomembno, za kaj gre. Spremenite tok svojih mislih in svoj odnos do sveta še v tem trenutku, pa boste pluli tudi po največjih valovih življenjskega morja uspešno in samozavestno.

'Zaljubila sem se v bivšega fanta svoje prijateljice.'
Preberi še
'Zaljubila sem se v bivšega fanta svoje prijateljice.'

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375