Zadovoljna.si
Zaljubljen par - 2

Osebna rast in odnosi

Je čas, da se razideta?

Zadovoljna.si
11. 05. 2020 08.30
1

Obstajajo majhne stvari, ki vas občasno pri njem motijo, a niso tako velike, da bi ga zaradi tega dale na čevelj. Ko malenkosti, kot so umazane nogavice na tleh, prerastejo v velike in nepremostljive težave, zaradi katerih ste ves čas pod stresom in slabe volje, je čas, da vajin odnos postavite pod drobnogled in ga, če je treba, tudi končate. V nadaljevanju vam predstavljamo deset najpogostejših dejavnikov, ki so lahko usodni za vajino romanco!

Nič več ni tudi dolgih objemov in strastnih poljubov, ostajajo le še bežni dotiki, ki so znak, da vajino razmerje počasi umira kot riba na suhem.
Nič več ni tudi dolgih objemov in strastnih poljubov, ostajajo le še bežni dotiki, ki so znak, da vajino razmerje počasi umira kot riba na suhem.FOTO: Thinkstock

Ko ugasne strast v zvezi ...

Na začetku vajine zveze nista mogla umakniti rok drug z drugega niti za sekundo, bila sta tako rekoč neločljiva. Ves čas sta se pogovarjala in kadar nista bila skupaj, sta klepetala po telefonu ali si dopisovala. Zdaj, nekaj let kasneje, pa je ta zanos popustil, strastno šepetanje so zamenjali običajni pogovori, velikokrat tudi prerekanje, sms sporočila pa niso več namenjena spogledovanju, ampak pogovorom o tem, kdo bo kupil mleko. Nič več ni tudi dolgih objemov in strastnih poljubov, ostajajo le še bežni dotiki, ki so znak, da vajino razmerje počasi umira kot riba na suhem. Le vprašanje časa je, kdaj bo dokončno izdihnilo.

Danes mu je za organiziranje posebnega zmenka bolj kot ne vseeno, v resnici mu bolj ustreza, če poležavata pred televizorjem in ne mislita na nič.
Danes mu je za organiziranje posebnega zmenka bolj kot ne vseeno, v resnici mu bolj ustreza, če poležavata pred televizorjem in ne mislita na nič. FOTO: Thinkstock

Ne kaže zanimanja za skupno prihodnost

Začne se z načrtovanje prvih skupnih počitnic, praznikov v krogu družine, kmalu sledi selitev v skupno stanovanje, izbiranje imen za prvorojenca in poroka, ki vaju le še bolj poveže in daje občutek varnosti. A pozor! Če se ob omembi skupnega dopusta ali vselitve v skupno stanovanje izmika pogovoru ter daje očitne znake, da ga to ne zanima, potem dobro razmislite, ali ga želite za moža.

Ni volje za skupne hobije

Se še spomnite, ko sta na začetku vajine zveze kar prehitevala drug drugega v načrtovanju izletov. Dolgi, romantični sprehodi v dežju, pikniki na plaži, spontani pobegi v neznano ... le kam je vse to šlo? Danes mu je za organiziranje posebnega zmenka bolj kot ne vseeno, v resnici mu bolj ustreza, če poležavata pred televizorjem in ne mislita na nič. S tem pa na žalost ubijata tudi razmerje, sploh če je brezvoljnost obojestranska.

Opozorilni znaki, da ste žrtev psihičnega nasilja
Preberi še
Opozorilni znaki, da ste žrtev psihičnega nasilja

Ko se majhni prepiri prelevijo v javno pranje perila

Obstaja veliko zvez, v katerih se tisto, kar so bila nekoč majhna nesoglasja, prelevijo v velike prepire. Točno veste, kdaj se pripravlja nevihta in da obtoževanja ne bo hitro konec. Zdi se, kot da sedite na sodu smodnika, vsaka že najmanjša iskra pa vas požene visoko v zrak. Če živite v tako napetem odnosu, je skrajni čas, da se poglobite vase in se resno vprašate, ali nenehna vzkipljivost in stres načenjata že vaše zdravje. Kreganje je že samo po sebi dovolj stresno za oba, če to počneta na očeh javnosti pa je jasno, da je vajin partnerski odnos povsem izgubil kompas. 

Slovenka iskreno: po 15 letih zakona sem prevarala moža
Preberi še
Slovenka iskreno: po 15 letih zakona sem prevarala moža

Skrivnosti in zaupanje

Osnova vsake uspešne zveze je zaupanje, kar pomeni, da drug pred drugim nimata skrivnosti in sta se pripravljena povsem razgaliti – in ne mislimo fizično. Nobenih laži ali prikritih mislih. Vsaka prikrita misel ali nečednost slej kot prej pride na dan, in ko se zaupanje in spoštovanje zaradi laži in prikrivanja razblinita, kaj potem sploh še ostane? Če spoznate, da partnerju ne morete zaupati svojih misli in razmišljanj, ne da jih bo delil s prijatelji ali prijateljicami, potem razmislite, na čem temelji vajino razmerje.

Obstaja veliko zvez, v katerih se tisto, kar so bila nekoč majhna nesoglasja, prelevijo v velike prepire. 
Obstaja veliko zvez, v katerih se tisto, kar so bila nekoč majhna nesoglasja, prelevijo v velike prepire. FOTO: Thinkstock

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493