Zadovoljna.si
Pri seksualnih fantazijah lahko gredo stvari hitro predaleč.

Seks

Kaj si ženske želijo v postelji, a si ne upajo vprašati?

U.K.
2017-04-12 08:20
2

Seks je lahko precej občutljiva tema. Nenazadnje so tisočletja tabujev glede spolnosti pustila svoje posledice. In večina žensk, pa tudi moških, je glede erotičnih fantazij precej molčeča.

Vendar v glavnem za to ni razloga. Vsak posameznik ima svoje spolne fantazije. S tem seveda ni nič narobe, prej nasprotno, fantazije odprejo popolnoma nova obzorja v spolnem življenju para.

Kar se tiče erotičnih želja in fantazij pravzaprav ni nobenih omejitev, pomembno pa je, da se partner ali partnerka pač strinjata in da ne gredo čez mejo njegovih ali njenih zmožnosti ter želja. Med vsemi možnimi fetiši in fantazijami je pet bolj običajnih, ki si jih ženske želijo pogosteje, a v glavnem svojih partnerjev ne upajo prositi zanje.

Med najbolj pogostimi je vsekakor oralni seks. Glavni razlog za to, da mnogo žensk niti ne dovoli oralnega seksa, čeprav si ga skrivaj želijo, je v neumnih stereotipih. Strah jo je glede vonja, dlačic, okusa ali celo izgleda njene vagine. Naloga moškega je, da podre stereotipe in jo pripelje do tega, da se bo popolnoma sproščena predala užitkom. Seveda obstajajo dekleta, ki oralnega seksa pač ne marajo.
Treba je tudi priznati, da se veliko moških ne znajde najbolje na tem področju, ženske pa zelo nerade učijo moške o spolnosti. Poleg tega so si ženske med seboj različne in kar je všeč eni, ni nujno, da bo tudi drugi. Ampak ravno učenje pravih potez je lahko izjemno zabavno. Tudi moški ne sme biti sramežljiv in mora partnerko vprašati, kaj ji je všeč.

Prav neverjetno je, koliko žensk ima željo po 'mečkanju' v javnosti in mnoge bi z veseljem šle še dlje. Morda je seks v javnosti le korak preveč, v večini držav je nenazadnje tudi prepovedan, vendar je skoraj garantirano, da jo bo vroč poljub in dotik v javnosti zelo razvnel. Moški so v večini raje bolj diskretni, v glavnem je razlog erekcija in že omenjeni tabuji. Kakor koli že, veliko žensk se počuti seksi, če so 'poredne' v javnosti, saj s tem sporočajo okolici ne le, da so seksualna bitja, ampak da si jih nekdo želi.

Nadvlada in podrejenost sta dve zelo pogosti seksualni fantaziji tako pri moških kot ženskah. Ženske si pogosto želijo, da bi bile v podrejenem položaju, premagane (tudi moški imajo radi močne ženske), vendar je mnogim moškim pri tem neprijetno, saj se bojijo, da bodo izpadli kot posiljevalci. Zato je nadvlada/podrejenost najboljša za pare, ki si zaupajo in so že dlje časa v zvezi. Seveda je treba biti previden, da igra ne gre predaleč. Nadvlada ne pomeni sadizma ali mazohizma. Najbolje se je fantazije o dominantnosti lotiti postopoma, morda najprej s kakšno prevezo čez oči, nato z rahlim vezanjem rok in tako naprej. Pomembna je varnostna beseda ali stavek, ki partnerju pove, da mora nehati.

Po drugi strani mnogo žensk želi igrati dominantno tigrico. Nekateri moški se v to vlogo težko vživijo, saj je v nekem smislu to napad na njegovo moškost. Vendar ni dvoma, da moške vzburjajo močne, dominantne ženske, ki vedo, kaj hočejo – se pravi njega.

Šeškanje je precej bolj pogosta ženska fantazija, kot bi si mislili in je v povezavi s prejšnjo točko. Seveda si le redke ženske želijo močnih udarcev, a nežno šeškanje pri nekaterih ženskah povzroči rahlo ščemenje v predelu spolnih organov. Vendar večina žensk ne bo upala prositi svojega partnerja, da bi jo našeškal. Razlogi so različni, v glavnem pa je treba priznati, da se sliši malce absurdno.

Ključ do prijetnega šeškanja je, tako kot pri dominaciji, v postopnih korakih in seveda v komunikaciji. Lahko se začne z nekoliko bolj grobimi dotiki po njeni zadnjici, naslednjič pa že z rahlim udarcem. Če ji je všeč, so meje odprte.

Pri seksualnih fantazijah lahko gredo stvari hitro predaleč. V nekaterih primerih obstajajo travme iz preteklosti, eden od partnerjev preprosto ni za te stvari ali pa se v vlogo preveč vživi. In prav zaradi tega je ključ do zdravega in zanimivega spolnega odnosa v komunikaciji.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133