Zadovoljna.si
Par v postelji - 3

Osebna rast in odnosi

Kaj ženske v resnici mislimo, ko rečemo ...

J.V.
07. 05. 2018 08.02
0

Bodimo iskrene, žensko smo zapletena bitja in večino časa niti same ne vemo, kaj sploh hočemo. Zaradi tega je nemogoče pričakovati, da bodo to vedeli moški, ki so pogosto izgubljeni in ne vedo, kaj točno mislimo z določenimi izjavami in kako naj se nanje odzovejo, da se ne bodo znašli v še večjih težavah.

Par v postelji - 3
Par v postelji - 3FOTO: iStock

Razumevanje žensk je področje, ki ga do sedaj ni obvladal še noben moški, ne glede na to koliko diplom ali doktoratov ima v žepu. Treba je poznati kontekst, znati zaznavati naš ton glasu, spremljati govorico telesa, čustva in še marsikaj drugega, da bi lahko vedeli, kaj točno mislimo, ko nekaj rečemo. Posvečanje pozornosti zagotovo pomaga, ni pa vse.

Tukaj je 10 izjav, ki jih je vsaka od nas izrekla vsaj enkrat v življenju.

1. 'Delaj, kar hočeš'

Ko rečemo 'Delaj, kar hočeš', s tem nikakor ne mislimo, da moški lahko počnejo, kar želijo. To so situacije, v katerih si ponavadi želimo, da bi si partner za nas vzel več časa, in se počutimo malo zapostavljene.

Par se prepira - 2
Par se prepira - 2 FOTO: iStock

2. 'Potrebujem prostor'

Izjava, ki ponavadi pomeni, da je bil moški malce preveč vsiljiv in zaradi tega potrebujemo malo prostora, da zberemo svoje misli in čustva. V nekaterih primerih ta izjava ne prinaša ničesar dobrega, v nobene primeru, da si ne želimo, da bi moški še bolj silil v nas.                                                                                                           

3. 'Ni ti treba, ampak ...'

Ženske cenimo majhne geste in pozornosti, s katerimi nam moški pokažejo, da jim veliko pomenimo. Čeprav morda tega ne bomo rekle na glas, so te vedno dobrodošle, in ko rečemo 'Ni treba, ampak ...', potiho upamo, da bo moški to tudi naredil.

4. 'Ali sem v tem videti debela?'

To je eno izmed tistih vprašanj, ki se jih boji večina moških pripadnikov, odgovor nanj pa je zelo preprost in vedno isti: 'Ne!'

5. 'V redu je!'

Izjava, pri kateri je zelo pomembno prepoznavanje tona v glasu. V takšnih primerih je zelo pomembno, da moški ne naredi tega kar je nameraval, ker niti približno ni v redu. 

6. 'Nisem lačna'

To vprašanje je zelo varljivo. Morda smo lačne, a ne vemo, kaj bi jedle, zato mora biti moški zelo domiseln pri predlogih. Morda pa nismo lačne in lahko on naroči kar želi. Ali pa so malo lačne in se ne bi branile porcije krompirčka. V tem primeru je kontekst vsekakor zelo pomemben. 

7. 'Nisem jezna'

Seveda smo jezne! Ta izjava je ponavadi znak, da je nastopil trenutek, ko mora moški prenehati govoriti in poskusiti ugotoviti, kaj je naredil narobe. Lahko se poskusi z nami pogovoriti ali pa počaka, da se pomirimo in nato začne s pogovorom.

Ljubezen
LjubezenFOTO: iStock

8. 'Ali se ti zdi ona lepa?'

Če povemo z drugimi besedami: 'Ali misliš, da je ona lepša od mene?' Odgovor na vprašanje se glasi: 'Ja, ampak ne toliko kot ti.' Morda se res sliši pocukrano, a je zagotovo najbolj varen izhod iz nevarne situacije.

9. 'Skoraj sem pripravljena'

Ne, nismo pripravljene in verjetno ne bomo še pol ure. In če nas boste to vprašali vsaki dve minuti, ne bomo nič hitreje pripravljene. Bomo, ko bomo, zato je najboljše, da si moški v tem času odpre pivo in si prižge TV. 

10. 'Pogovoriti se morava'

To pomeni, da nam nekaj leži na duši in si želimo, da nam moški prisluhne. Ko rečemo, da se moramo pogovoriti to ni povabilo, ampak recenzija vašega vedenja v zvezi. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493