Zadovoljna.si
Zaljubljen par - 1

Osebna rast in odnosi

Količina poljubov razkriva, kako dolgo bosta skupaj!

J.V.
09. 05. 2018 07.54
0

Ko se pari v zvezi spopadajo s težavami, jim terapevtka za odnose Kate Evans zastavi tri vprašanja: kako pogosto imata spolne odnose (če jih imata), koliko imata skupnih vrednot in kako dolgo imata že težave. Eno najbolj pomembnih vprašanj, ki ga jim zastavi, pa je: kako pogosto se poljubljata?

Zaljubljen par - 2
Zaljubljen par - 2 FOTO: Thinkstock
Kolikokrat na dan poljubite svojega partnerja? Gre za eno najbolj pogostih oblik izkazovanja naklonjenosti in ljubezni, ki je v zvezi zelo pomembna. Medtem ko na začetku zveze poljubov ponavadi nikoli ne manjka, se z leti številnim parom zgodi, da na poljube popolnoma pozabijo. In to je ponavadi tudi eden glavnih razlogov, zakaj v njihovi zvezi ni več intimnosti in ta bolj kot na romantično zvezo spominja na prijateljstvo.

Vztrajanje v nesrečnem zakonu je najboljša stvar, ki jo lahko naredite

Terapevtka za odnose Kate Evans je prepričana, da so poljubi tisti, ki razkrivajo, kako dolgo bosta ostala skupaj. Odgovor na vprašanje, kako pogosto se poljubita, ji namreč veliko pove o tem, kakšna je vajina povezanost. Pomanjkanje poljubov v zvezi lahko namreč hitro pripelje do izgube intimnosti. Romantična zveza vsebuje seksualno intimnost, medtem ko je prijateljstvo ne. Če ste z nekom poročeni, a med vama že nekaj časa ni nobene intimnosti, potem ste z njim v prijateljskem odnosu. "Preprost poljub v zvezi je zelo močna stvar," pravi Kate.

Pismo bralke: prepričana je bila, da je on tisti pravi, nato pa odkrila šokantno resnico!

"Ko govorim o seksualni intimnosti, ne mislim samo spolnih odnosov. Poljubi so zelo intimni, zlasti na usta. Zelo pomembno je tudi, da kadar se povezujeta, to naredita z 'dobrim poljubom'. Ne glede na to, kako zelo zaposleni ste v življenju, trenutek, ki si ga boste vzeli za poljub s partnerjem, ne bo porušil vašega urnika." Kate opozarja tudi na pomembnost objemov, zlasti za pare, ki imajo težave s fizičnim izkazovanjem naklonjenosti. 

Kaj ženske v resnici mislimo, ko rečemo ...

Najboljša stvar, ki jo lahko naredite, da boste v zvezi ohranili intimnost, je, da si vsak dan izmenjata več poljubov. "Govorim o poljubih na usta, ne le hitrem poljubu na lica ali čelo. Tiste poljube prihranite za svojo teto." Strokovnjakinja svetuje, da se poljubita zjutraj, ko se vrneta domov iz službe, ko se odpravita v posteljo ... Vsakič, ko si bosta izmenjala poljub, bosta drug drugemu pokazala, koliko si pomenita. 

Zaljubljen par - 1
Zaljubljen par - 1FOTO: Thinkstock

 

 

 

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493