Zadovoljna.si
Zaljubljen par

Osebna rast in odnosi

''Moj fant ne ve, kaj bi rad od mene''

A.K
28. 05. 2020 07.15
1

"Če ljubezenske težave ne bi obstajale, bi bilo življenje pravljično," pravi ena od misli, ki ni daleč od resnice. Nedvomno se skozi življenje veliko ukvarjamo z odnosi in vsem, kar ti prinesejo – navezanost, razumevanje, konflikte, odtujenost, zbliževanje, ignoriranje, varanje, popolno harmonijo. Ljudje smo kompleksna bitja, zato ne preseneča, da je tako. A kaj storiti, ko se vedno znova znajdete v odnosu z nekom, ki ne ve, kaj bi od vas rad ... ki ne dovoli bližine, odhaja in prihaja in vam daje dvojne signale. Občutek imate, da je z vami v odnosu, a hkrati ni, z njim pa se veliko bolj počutite osamljene kot srečne.

Nikoli v življenju ne sprejmite manj, kot si v resnici zaslužite.
Nikoli v življenju ne sprejmite manj, kot si v resnici zaslužite.FOTO: iStock

Znaki, ki opozarjajo, da izgubljate čas z njim

– Vedno znova se znajdete v odnosu, v katerem partner ne pokaže resnične želje, da bi se v odnosu v polnosti predal. Je ob vas in ni – tako čustveno kot telesno. Ob vprašanju, kaj si od zveze sploh želi, odgovori: "Pravzaprav ne vem." V življenju ste dale skozi že toliko stvari, da enostavno veste, česa vam ni več treba prenašati in česa ste v resnici vredne – iskrenega odnosa, v katerem boste s fantom vzajemno rasle.

To je razlog, zakaj so ženske pri 30 letih samske
Preberi še
To je razlog, zakaj so ženske pri 30 letih samske

– Bodite pozorne na fanta, ki vas ne vključi v svoje življenje v celoti in (pre)pogosto uporablja besedno zvezo, da se v odnosih prepušča toku. Fant, ki vas ima resnično rad in si želi življenje preživeti z vami, ne pozna dvojnosti in slepomišenja o tem, da "ne more ničesar obljubiti, da ne ve, kaj bo prihodnost prinesla." Takih fantov je strah intime in resnične zavezanosti.

– Vam vedno znova vzbuja dvome? Več časa kot boste namenjale fantom, ki se v življenju iščejo in nikoli ne najdejo, bolj boste oddaljene od pristnega in ljubečega odnosa. Ko boste našle pravega, v odnosu ne bo strahu pred bližino in ostrih ločnic med vami, ne bo vas dajal na stranski tir in ne bo vam vzbujal vprašanj v stilu kaj sploh delam z njim. Tisti pravi si vas bo v polnosti želel in to tudi pokazal. Ne sprejmite manj, kot si v resnici zaslužite.

To je razlog, zakaj so ženske pri 30 letih samske
Preberi še
To je razlog, zakaj so ženske pri 30 letih samske
Se vam zdi, da prijateljicam o svojem fantu govoriš samo še negativne stvari? Razmisli, ali se res izplača vztrajati v odnosu, v katerem nisi srečna.
Se vam zdi, da prijateljicam o svojem fantu govoriš samo še negativne stvari? Razmisli, ali se res izplača vztrajati v odnosu, v katerem nisi srečna.FOTO: iStock

Prerasle ste leta, ko so bile zmenkarije le igra ...

Skoraj vsak ima v življenju obdobje, ko v odnosih raziskuje, eksperimentira, hodi na zmenke in se podaja v odnose neobremenjeno. A sčasoma dosežemo tisto magično mejo, ko se tega enostavno ne gremo več. Spoznamo, da je nesmiselno izgubljati čas s fanti, ki ne vedo, kaj bi od življenja radi. 

V zvezi z neresnostjo v odnosih in bežanjem pred pristno partnersko intimo smo se pogovarjali z Anjo Kovačič, specialistko zakonske in družinske terapije, ki nam je povedala sledeče: "V vsakem partnerskem odnosu gre za nenehno prepletanje neodvisnosti in samozadostnosti, umetnost pa se pokaže ravno v tem, da uspešno uravnovešamo med obojim. Sicer je vsak primer specifičen, a če čisto posplošimo, lahko rečemo, da v primeru, ko eden od partnerjev nenehno 'beži' iz odnosa, kaže,  da se boji pristne bližine in s tem tudi ranljivosti. To se običajno kaže z begom v delo, številnimi športnimi aktivnostmi, pretiranim druženjem s prijatelji, izogiba se globljim pogovorom o odnosu, o pričakovanjih in prihodnosti  skratka vsemu, ob čemer bi se počutil ranljiv. V takšni zvezi je za drugega partnerja, ki si bližine želi, zagotovo težko. Velikokrat se počuti nerazumljena, osamljenega, nesrečnega. Pogosti so konflikti, obtoževanja in nezadovoljstvo. A vsak ima svojo mejo  in vsak se sam odloča, kaj je v razmerju še pripravljen tolerirati. Vedno sta dve možnosti  zvezo prekiniti ali si upati tvegati in se soočiti z vsemi vsebinami, ki v odnosu ne dovolijo naprej. A za to sta seveda potrebna oba."

Kako najlažje preboleti razhod?
Preberi še
Kako najlažje preboleti razhod?

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493