Zadovoljna.si
Zaljubljen par - 2

Osebna rast in odnosi

Moški v tem astrološkem znaku so slabi lažnivci, a dobri ljubimci

zadovoljna.si
2017-04-11 08:02
11

Ovni imajo rojstni dan v začetku leta, ko zacvetijo prvi cvetovi. To se odraža tudi na njihovi osebnosti. So energični, optimistični, temperamentni in spontani. Imajo veliko veselja do eksperimentiranja in tako tudi precej pester spolni repertoar.

Vladarja Mars in Pluton

Oven je prvo znamenje zodiaka, zato v okviru naravnega horoskopa predstavlja začetek. Je prodoren, energičen, impulziven, veder, a tudi egoističen, bojevit, otročji in naiven. Je kardinalno ognjeno znamenje, ki mu vlada Mars – iz rimske mitologije znan kot bog vojne in ponazarja nasilje, agresivnost, moč, vzdržljivost in željo po zmagovanju. Njegov sovladar je Pluton, bog pekla in vladar podzemnega sveta, Hada. Simbolizira fizično, mentalno in skrito 'magično' moč, dominira, si podreja ostale, išče žrtve, je nasilen in destruktiven.

Bojevita narava

Po svojem osnovnem in primarnem značaju oven pripada koleričnemu tipu. Lastnosti, ki jih najpogosteje pripišemo takemu profilu in ki ga najbolje predstavijo, so pogum, bojevitost, energičnost, uporništvo in otroškost. V skladu s svojo naravo oven daje vtis velikega optimista in idealista. Deluje kot izzivalen in izrazito ambiciozen. Okolica ga doživlja kot dinamično osebo, včasih pa kot napetega in militantnega.

Žene ga želja po zmagi

Oven je tip vodje, je pobudnik in vodja, ne pristaja na status slednika. Včasih to pripelje do egoizma in potrebe po dokazovanju svoje moči in vpliva ter do želje, da za vsako ceno zmaga. Najbolj ga privlačijo veliki izzivi in želja po zmagi. Poklici in dejavnosti, v katerih je uspešen, so šport in različni poklici, kjer so v ospredju izzivi, avanture, dinamika, energija, svoboda, samostojnost, neodvisnost, rivalstvo in tekmovalni duh. Pogoste spremembe in dinamičnost sta mu pisana na kožo. Dobro zanj pa bi bilo, da se bolj izuri v potrpežljivosti, umirjenosti in samoobvladovanju.

Slab lažnivec ...

Oven laže naivno in pri tem ni najbolj spreten. Zlahka ga spregledate. Teži k senzacijam, ker hoče fascinirati z nenavadnimi sposobnostmi ali junaškimi dejanji. A njegov stil ostaja infantilen. Pogosto mu manjkajo dokazi, da bi podkrepil svojo zgodbo, od vas pa pričakuje, da mu boste verjeli na besedo.

… in dober ljubimec

Za ovna je spolnost nekaj najbolj samoumevnega. Je samozavesten in odprt, in tako je tudi pri seksu. Svoje želje pove in ni treba ugibati, kaj mara in česa si želi. Zelo rad se igra, eksperimentira, ne prenese pa rutine. Rad pa dominira tudi na tem področju.

Oven se najbolj ujema z levom, strelcem, tehtnico in škorpijonom. Obnesejo se tudi zveze z vodnarjem in dvojčkom. Ambivalentno z ribo in bikom, najslabše pa z rakom, kozorogom in devico.

Ona, on

Moški, rojeni v znamenju ovna, je trmast, vendar je kavalir. Opazi, ali ste tik pred orgazmom ali še potrebujete nekaj časa. In če je slednje, se bo toliko časa zadrževal, dokler ne pridete do vrhunca vi. Zelo možno, da ga v nekem trenutku prosite, da vas končno odreši.

Osvajanje ženske v znamenju ovna je težaven posel, a ko se vda ljubezni, ostane zvesta vse življenje. Ljubezen ji sicer ne pomeni veliko in tudi do moških ima pogosto prav poseben odnos. Od vseh žensk se prav ona čuti najbolj enakovredna moškemu in od vseh prav ona najlažje shaja brez njega.

Znani ovni

Casanova, Rene Descartes, Vincent Van Gogh, Elton John, Diana Ross, Eric Clapton, Richard Chamberlain, Emile Zola, Hans Christian Andersen, Eddie Murphy, Marlon Brando, Ayrton Senna, Quentin Tarantino, Jennifer Capriati, Elle MacPherson, Bette Davis ...

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152